הפרת חוזים וביטול שיקים

  • שכר דירה בהוראת קבע
    איתמר | 30/06/2008 10:34

    שלום, עד מתגורר בשכירות ועד עכשיו נהגתי להסכים למסור צ'קים מראש לבעל הבית. אף פעם לא התלהבתי מזה, כי לא יכולתי לנקוט שום סנקציה במקרה של הפרות מצד המשכרי כמו אי-תיקון בעיות וכיו"ב. כרגע אני עומד לחתום על חוזה שכירות חדש, עם בעל בית שהסכים לקבל ממני הוראת קבע. ידוע לי שצ'קים אסור בכל מקרה לבטל אלא במקרה של כשלון תמורה מלא. האם במידת הצורך יהיה מותר לי חוקית להפסיק הוראת קבע ? אני מדבר על האקט עצמו של ביטול ההוראה. לא על החלטה לא לשלם שכר דירה. אני מתייחס למשל למקרה של מכשיר שמתקלקל ובעל הבית למשל אמור לתקן אותו והוא לא עושה את זה והחוזה מאפשר לי לנכות מהשכ"ד, אבל במקרה של צ'קים זה לא אפשרי. *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • הפרת חוזים וביטול שיקים
      | עו"ד דוד צורי | 01/07/2008 10:00

      נתחיל מכך שאיני שותף לדעתך לגבי האיסור על ביטול שיקים. כיום שיקים סגורים (קרוס וכיתוב "למוטב בלבד") מהווים חלק מעסקת היסוד ותביעה בעקבות ביטולת תפתח התדיינות משפטית שבה ישמעו כל הטענות לגבי עסקת היסוד ולא רק טענות כשלון תמורה מלא. העובדה שהשיק חייב להיות מופקד ע"י הצד לעסקת היסוד ומוגבל מהעברה לצד ג' משנה את התמונה וכן יש נטייה לכניסה או גלישה של דיני השטרות לכיוון דיני החוזים. אבל לשאלתך, אין כל מניעה חוקית לבטל הוראת קבע בהודעה לבנק ולצד השני במקביל, ז"א כאשר אתה מודיע לבנק על ביטול הוראת הקבע עליך להודיע במקביל גם למשכיר.