הפרת חוזים

  • ביטול חוזה שכירות
    בלה | 30/06/2008 09:52

    שלום! בן שלי מצא דירה לשכירות דרך מתווך. המשכירים דרשו חוזה עם עורך דין וגם ציק ערבות בנקאית עורכת דין עשתה חוזה, בן שלי עשה בבנק ערבות בנקאית ושילם עבורה 500 שקל. בחוזה היה כתוב שהוא יכנס לפועל ברגע שבן יתן ציק ערבות לעורך דין. לאחר ובני עשה זה וגם חתם על חוזה, הוא שילם למתווך 4500 שקל(סכום חודשי) אך לאחר 5 ימים בעלת הדירה (שעוד לא חתמה) החליטה לבטל העיסקה בן שלי פנה למתווך בבקשה להחזיר כסף, אך מתווך סירב. שאלות: - האם חוזה היה "כשיר" למרות שצד אחד עוד לא חתם ? - מי צריך להחזיר כסף לבני - מתווך או בעלת הדירה? -בני מתכוון ללכת לבית משפט על תביעות קטנות - נגד מי הוא צריך לעשות זה? תודה *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • הפרת חוזים
      | עו"ד דוד צורי | 30/06/2008 10:07

      הבן צריך לתבוע את כל המעורבים כולל עורכת הדין. מומלץ שיעזר בעו"ד לכתיבת כתב התביעה.