פינוי לפי החוזה

  • פינוי דירה באמצע חוזה
    דניאלה | 29/06/2008 23:49

    שלום רב, אני חתומה על חוזה לשנה ומפנה דירה לאחר 6 חודשים. בחוזה קיים סעיף שמתיר לי לעזוב לפני תום תקופת השכירות בתנאי שאדאג לדייר אחר באותם התנאים הכתובים בחוזה ולשביעות רצונו של המשכיר אשר לא תישלל מטעמים סבירים. כמו כן, הוכנס לחוזה סעיף שאני יכולה לעזוב תוך חצי שנה עם הודעה של חודשיים מראש. הודעתי לבעל הבית על העזיבה רק כשבוע וחצי לפני וסיכמנו שאחפש דייר, ובעקרון אין לו בעיה שאעזוב, אבל הוא רוצה להעלות את שכה"ד באופן משמעותי (כ-1000 שח יותר ממה שאני משלמת), מה שמקשה עליי למצוא. האם לפי החוזה אני לא מחוייבת למצוא דייר באותם התנאים של החוזה שעליו חתמתי, כלומר באותו שכ"ד? אם אעזוב בלי למצוא דייר שיסכים לשלם את שכה"ד המופרז, האם זה מתיר לו להשתמש בצ'ק הבטחון או שטר החוב שיש בידיו? *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • פינוי לפי החוזה
      | עו"ד דוד צורי | 30/06/2008 10:04

      את צריכה לומר לו שאת מחוייבת למצוא מחליף באותם תנאים אם הוא רוצה לשנות את גובה השכירות ואינו מוכן להשכיר את הדירה באותם התנאים אז האחריות למציאת שוכר עוברת אליו ואת תהיי משוחררת. שיחליט מה הוא רוצה ויודיע לך. מומלץ לעשות זאת בכתב.

      • פינוי לפי חוזה
        דניאלה | 30/06/2008 15:47

        תודה רבה על התשובה המהירה. אם אני לא מוצאת דייר במחיר שיספק את בעל הבית, מה הסנקציות שהוא יכול לנקוט נגדי על כך שלא מילאתי את תנאי החוזה והודעתי לו חודשיים מראש על כוונתי לעזוב? אין לו יותר צ'קים של שכ"ד אבל יש בידיו שטר חוב וצ'ק בטחון. כמו כן, קיים בחוזה סעיף "פיצויים" האומר שכל הפרה של הוראה יסודית (ותנאי הפינוי נכללים בהגדרה זו) תחייב את הצד המפר בפיצוי של $1000.

        • אופציות בקיום חוזים
          | עו"ד דוד צורי | 01/07/2008 09:53

          כל עוד לא מצאת דייר שיחליף אותך באותם תנאים, את מחוייבת להמשיך ולשלם את השכירות וכל שאר התשלומים שחלים על השוכר. אבל אני מדגיש רק לגבי מציאת דייר באותם תנאים. אם בעל הבית רוצה שכר דירה גבוה יותר, ואינו מוכן לקבל דייר שמצאת, רק בגלל הרצון שלו בשכ"ד גבוהה יותר אז הוא זה שמפר את החוזה על כל המשתמע מכך.