חוזים לתיקון תקלות במושכר

  • אחריות לתיקון מזגן
    שירז | 29/06/2008 22:39

    אנו שוכרים דירה מזה כשנה וחצי (את חוזה השכירות ערכנו בשיתוף עם המשכירים בהתאם לנוסחים המוצעים ברשת). לאחרונה התקלקל המזגן ואנו, לאחר שיידענו את המשכירים, קראנו לבעל מקצוע ותיקנו את הדרוש תיקון. כעת משכירי הדירה טוענים כי האחריות לתיקון אינה חלה עליהם שכן המושכר על פי תנאי החוזה אשר לגביו חלה החובה לתיקון עליהם אינו כולל במפורש את המזגן (וזאת על אף שהם מסכימים כי הינו חלק בלתי נפרד מהדירה). האם הצדק עימהם?

    • חוזים לתיקון תקלות במושכר
      | עו"ד דוד צורי | 29/06/2008 22:48

      תלוי בניסוח החוזה שלכם, כעקרון אני חושב שכל עוד השימוש במזגן היה בהתאם להוראות היצרן אז המשכיר צריך לשאת בעלות התיקון. זה כמו השכרה של רכב, אם הוא מתקלקל אז חברת ההשכרה מתקנת אותו על חשבונה, רק אם היתה תאונה השוכר הוא זה שמשלם על התיקון.

      • תודה על תשובתך המהירה  לת
        שירז | 29/06/2008 22:54