חוזים בעל-פה וחדרי כושר

  • מנוי בחדר כושר - ביטול שקים
    נפגעת חדר כושר | 29/06/2008 17:14

    שלום, בדצמבר 2007 הבעתי התעניינות לעשות מנוי בחדר כושר מוביל באזור המרכז. מאותו הרגע נציגת המכירות לא הפסיקה להתקשר וללחוץ עלי לעשות מנוי. מאחר וחששתי שלא אגיע לחדר כושר להתאמן לא מיהרתי לעשות מנוי. רק לאחר שהבטיחה לי שחלק מהשירות הוא להתקשר ולוודא שאני מגיעה ושאם לא אגיע במשך כמה ימים הם יתקשרו להתעניין, נענעתי ועשיתי מנוי לשנה (מעל 4 אלף ש"ח). מאז הגעתי פעם אחת בלבד לחדר כושר, לאחר מכן היו לי כאבי גב והרופאה אסרה עלי להגיע לחדר כושר למשך כמה שבועות. במשך חצי שנה אף אחד לא התקשר לברר מדוע אני לא מגיעה, אפילו אני התקשרתי פעמיים ושאלתי למה הם לא מתקשרים אלי. לפני כמה שבועות החלטתי למכור את המנוי לבן זוגי ולפחות לנצל את מה שנשאר. שוחחנו עם מנהל המשמרת וסיפרתי לו על האכזבה שלי מכך שכל חודש לוקחים ממני כסף אבל אף פעם לא התקשרו אלי לברר מה קורה ולמה אני לא מגיעה. הנציג הסביר שהיה מחדל, ושהם באמת מתחייבים להתקשר ללקוחות שלא מגיעים ושכל הצוות שהיה בעבר פוטר ושהיום הצוות חדש. לאחר דין ודברים של למעלה מחצי שעה הוא הסכים שבהעברת המנוי לבן-זוגי, המנוי יתחיל מיום ההעברה. כלומר, נקבל חצי שנה נוספת. המנהל טען שתוך כמה ימים נקבל את זה בכתב ושזה יתעדכן במחשב. לחצנו ידיים על כך. מאז הסיכום לא עודכנה ההארכה במחשב, ביקשנו כמה פעמים שהמנהל יחזור אלינו - לשווא. היום בן זוגי פגש את המנהל בחדר כושר וביקש ממנו לעדכן את המחשב. הבחור טען שהוא לא מכיר שום הסכם ושאם אין הסכם כתוב אין על מה לדבר. בן זוגי שאל אותו מדוע הוא חוזר בו מההסכם שהגענו אליו והוא טען שאין לנו הסכם כתוב ושבלי הסכם בכתב אין על מה לדבר. ברור לנו שהוא מכחיש ומשקר ושהחליט לחזור בו מן הסיכום. לאור היחס הגרוע בן זוגי שוקל לא ללכת לחדר כושר יותר, לא נעים לו להיות שם. השאלות: האם יש פה הפרת חוזה, העובדה שלא התקשרו אלי לברר מדוע אני לא מגיעה לחדר כושר? האם אני יכולה לבטל את השקים הנותרים שמסרתי לחדר כושר? האם יש מקום לתביעה על הפרת הסכם בעל פה? אשמח לכל עצה.

    • חוזים בעל-פה וחדרי כושר
      | עו"ד דוד צורי | 29/06/2008 22:30

      חוזים בע"פ הם חוזים מחייבים אבל יש בעיה להוכיח את קיומם את התנאים שלהם בביהמ"ש. כך שאם לא הקלטתם את השיחה בה הובטח לכם שהמנוי יוארך אתם בבעיה. נושא המנוי בחדרי הכושר הוא בעיה מוכרת ונעשו כבר לא מעט פעולות בענין זה ע"י המועצה הישראלית לצרכנות, אפילו היתה יוזמת חקיקה בנושא, אך איני יודע באיזה שלב הדברים עומדים כרגע. הנסיבות שתארת הן כאלה שלא הייתי ממהר להגיע איתן לבימ"ש, יש כמה וכמה בעיות שעלולות להוות מוקש מבחינתכם בבימ"ש.