מכירת דירה מושכרת

  • המשכיר לא מוכן לאפשר לי לממש את האופציה
    colombo | 24/06/2008 23:55

    שלום רב, בעוד כחודשיים תם חוזה השכירות שלי (שנה ראשונה) , לפני מספר ימים פנה אלי בעל הדירה והודיע לי כי הוא מתכוון להעלות את שכר הדירה ב-65% הסבר:פער המחירים נבע מירידת הדולר+ עליית מחירי הדירות להשכרה בעיר מודיעין. לאחר עיון בחוזה (מדובר בחוזה סטנדרטי כזה שקונים בסטימצקי ללא כל שינויים ותוספות מיוחדות), התברר לי כי חתמנו על אופציה לשנה נוספת באותם התנאים ל-12 חודשים נוספים. מיד התקשרתי לבעל הדירה והודעתי לו כי ברצוני לממש את האופציה, מיד בעל הדירה תקף אותי והודיע לי הוא רוצה שאני יעזוב את הדירה בתום התקופה הראשונה. באותו היום שלחתי מכתב רשום לבעל הדירה כי ברצוני לממש את האופציה (על פי החוזה אני יכול לממש את האופציה עד כחודשיים לפני תום התקופה , שלחתי את הבקשה לממוש האופציה כחודשיים וחצי לפני תום התקופה). לאחר יומיים קיבלתי מכתב חזרה מבעל הדירה כי ברצונו למכור את הדירה ולכן הוא מבקש שאני אפנה את הדירה בתום התקופה. בעל הדירה הפנה לסעיף בחוזה אשר אומר: סעיף 7 תת סעיף ה: "המשכיר יהא רשאי למכור את הנכס בשלמותו ו/או בחלקו לכל צד ג' הכל לפי שיקול דעתו של המשכיר ומבלי שיהא צורך בהסכמה כלשהי מצד השוכר. השוכר יאפשר למשכיר או למי מטעמו להציע ולהראות את הנכס לקונים פוטנציאלים וזאת בתאום טלפוני מראש, ולא יותר מפעם אחת בשבוע. מוסכם כי בכל מקרה שהנכס ימכר, זכויותיו של השוכר על פי חוזה זה לא יפגעו כלל." שאלתי אליכם היא מה עלי לעשות כעת? האם בעל הדירה יכול להשתמש בתירוץ של מכירת הדירה? האם השורה האחרונה שבסעיף שאומרת כי זכויותי בתור השוכר צריכות להישמר עומדות בסתירה עם סעיף האופציה שאומר כי זכותי לממש אופציה לתקופה נוספת? אשמח לקבל כל עזרה. תודה מראש, אורן.

    • מכירת דירה מושכרת
      | עו"ד דוד צורי | 25/06/2008 09:15

      אין כל סתירה. המשכיר יכול למכור את הדירה, אך הדבר אינו פוגע בזכויותך להמשיך ולשכור אותה לפי האופציה שבחוזה השכירות. המשכיר ימכור את הדירה איתך ביחד, זאת אומרת שבעל הבית שלך יתחלף ובעל הבית החדש יחוב כלפיך בחובות של המשכיר לפי החוזה מיום שהבעלות תועבר אליו.

      • אוקי
        colombo | 25/06/2008 09:20

        אוקי, הבנתי. אני אממש את האופציה ואין צורך להתנגד למכירת הדירה. אמשיך לעדכן לגבי התפתחויות. תודה רבה!