סתירות בחוזה

  • אופציה לשנה נוספת וסעיפים נוגדים
    נתאי פולק | 23/06/2008 11:38

    שלום. בחוזה השכירות שלי ישנו סעיף מודפס בחוזה שנותן לשוכר(לי) אופציה לשנה נוספת באותם התנאים (מחיר וכו). בסוף החוזה הוסיף המשכיר בכתב יד כי בכל שנה יעודכן שכ"ד לפי מחיר השוק. כאשר חתמנו על החוזה שאלתי לפשר הניגודים וסיכמנו בע"פ כי זה יהיה רלוונטי רק מהשנה השלישית כלומר לאחר שאממש את האופציה לשנה הנוספת השניה באותו המחיר. האם במידה וזה לא רשום בחוזה והמשכיר יטען כי הוא מעוניין לעדכן את המחיר לפי המחיר בשוק- מנגד אני אטען לסעיף האופציה לשנה נוספת באותו המחיר. כיצד ניתן לפתור בעיה זו והאם יש תקדימים בנושא?

    • סתירות בחוזה
      | עו"ד דוד צורי | 23/06/2008 22:40

      בבוא ביהמ"ש לפרש חוזה הוא נדרש להתחקות אחר רצונות הצדדים בעת החתימה. שינוי בכתב יד שיש לצידו חתימות של הצדדים יכול להתפס כגובר על הסעיף המודפס מכיוון שהצדדים היו ערים לשינוי שהוא דבר בולט ולא בהכרח ערים לסתירה שבכיתוב המודפס, היות ושם לא נדרשה חתימה מיוחדת. סיכום בע"פ הוא אמנם חוזה מחייב, אבל הבעיה העיקרית היא להוכיח אותו בביהמ"ש. לכן כל עוד אין הוכחה לדברים שנאמרו בע"פ (כמו למשל הקלטה של המשכיר מאשר את הדברים בשיחה) הייתי אומר שנראה לי שסיכוייו של המשכיר טובים יותר.

      • סעיפים נוגדים
        נתאי | 24/06/2008 07:45

        קודם כל תודה על התשובה. בנוסף יש לי שתי שאלו קטנות נוספות: 1. החתימות הן על החוזה כללית ולא על הסעיפים שהוספו בכתב יד ספציפית. האם זה משנה 2. הסעיפים בכתב יד הוספו לא במעמד חתימת החוזה ולא במעמד שני הצדדים אלא בעל הבית הוסיף אותם לפני פגישתנו לחתימה על החוזה והחוזה נחתם כאשר בעל הבית לא היה נוכח אלא אימו ואביו בלבד (בעל הבית בגיר) אני ואשתי והמתווך מטעמם. האם ישנה לעניין אותה המשמעות כפי שענית בתשובתך הקודמת? תודה

        • תשובה
          | עו"ד דוד צורי | 25/06/2008 08:36

          הנתונים שהוספת יכולים לשנות מעט את התמונה, אבל היות והמקרה הוא מעט מורכב רצוי היה שיבדק באופן מעמיק יותר על-ידי עורך דין.

          • תודה על העזרה.  לת
            נתאי | 26/06/2008 05:47