שכירת יחידת נופש

  • ניסוח מחדש לשאלה האם זה נחשב הפרת חוזה
    שרון גוטמן | 20/06/2008 17:49

    שלום , במשך שנתיים שכרתי יחידת נופש לשישה אנשים במלון קלאב הוטל שבוע בכל שנה , את היחידה שכרתי מאדם שפירסם מודעה באינטרנט. בשנים אילו שבוע הנופש הושכר לי במחיר נמוך ממה שנהוג בשוק ובצורה הוגנת. השנה במרץ שוב פניתי אל אותו אדם ששכרתי ממנו את הנופש בהודעת SMS ושאלתי אם אני יכולה לשכור את שבוע הנופש והושב לי שכן בהודעת SMS. אני הפקדתי למשכיר את הסכום ששילמתי כל שנה 4000 ש"ח אך חודשיים לאחרההפקדה נאמר לי לבחור תאריך בספטמבר שבו אוכל לצאת לנופש. מאחר ואני הנחתי שהחופש יתבצע בחודש אוגוסט כמו בפעמים הקודמות אני מעונינת לתבוע . השאלות הם: 1. אם חוזה שנערך בהודעת SMS הוא תקף? 2.אם לא נאמר לי תאריך הנופש אני עדיין יכולה לתבוע ? 3.הכסף הוחזר לי עם פיצוי של 500 ש"ח ושזה בערך יותר מ 10% ממה ששילמתי האם זה שולל ממני את אופציית התביעה ? 4. האם יש בכלל סיכוי לתביעה מסוג זה ? אני מקווה שעכשיו אני יותר ברורה תודה שרון .

    • שכירת יחידת נופש
      עו"ד דוד צורי | 22/06/2008 13:43

      כעקרון יש לך זכות לתבוע, אולם בתי המשפט אינם רואים בעין יפה תביעות פיצוי לאחר שהנתבע כבר השיב את הכסף ואף צרף פיצוי. במקרים מסוג אלו מגיעה סלידת בית המשפט מהתביעה עד כדי חיוב התובע בהוצאות משפט גבוהות מהרגיל.