ערבות

  • ערבות-קצת דחוף..
    גילי | 19/06/2008 17:03

    שלום, יש לי שאלה בנוגע למתן ערבות והיכולת לפרוע אותה. שוכרת לא שילמה שכ"ד מס' חודשים. היה לה ערב על סכום מסויים. באו אליו בדרישה לפרעון החוב. 2 שאלות לי: 1) האם יש אפשרות לחייב אותו לשלם מעבר למה שחתם בערבות? (אני מניחה שלא.. הרי לשם כך הערבות הוגבלה בסכום). 2) האם אין הליכים שהאדם שלו חייבים חייב לנקוט בהם אל מול החייבת, לפני שהוא פונה לערב? אשמח לתשובה דחופה. תודה

    • ערבות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 20/06/2008 16:11

      גילי שלום ! שתי תשובות לי: 1. לא ניתן לחייב ערב לשלם מעבר לערבותו. זה ברור לחלוטין. 2. לשאלה האם הנושה חייב לנקוט תחילה בהליכים כנגד החייב ורק אחר כך נגד הערבים התשובה מורכבת שכן יש לברר בהתאם לנסיבות האם מדובר בערב מוגן ו/או ערב יחיד וכו' ובהתאם לבחון על פי חוק הערבות את הסיטואציה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • משהו נוסף
        גילי | 22/06/2008 15:38

        ראשית, תודה על התשובה. מדובר בערב יחיד על גובה של 5000 שקל... הגב' לא שילמה שכ"ד מזה זמן לא קצר. חייבת כבר 20,000. דורשים מהערב לשלם.