ביטול הסכם זכרון דברים

  • ביטול זכרון דברים
    mami015 | 13/06/2008 11:20

    שלום אני עשיתי זכרון דברים עם משהיא שרצתה לשכור את הדירה בשבילי בזכרון נרשם תאריך הכניסה מחיר ההשכרה דברים שיש לתקן בדירה ניתן לה גם צ`ק ביטחון כרגע מצאתי דירה יותר טובה שאני מעוניין לשכור ואני מעוניין לצאת מהחוזה השוכרת לא מעוניינת אלה אם אמצא לה שוכר אחר ביקשתי את רשותה לפרסם את הדירה והפנתי אליה אנשים על מנת לבצע השכרה מימנה אך על פי התנהגותה היא לא נראת ממהרת לקבל את האנשים ולהראות להם את הדירה שאלתי היא איך אני מצליח לצאת מהחוזה? והאם מבחנת חוק אני יכל לחייב אותה להכניס סעיף יציאה מהחוזה של תקופה של חודשיים מראש עם מכתב?

    • ביטול הסכם זכרון דברים
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 15/06/2008 12:47

      מאמי שלומות ! הדרך היחידה להחלץ מהחוזה היא בהסכמת בעלת הדירה. הסכם זיכרון דברים אם הוא מפורט דיו הוא הסכם לכל דבר ולא ניתן לחמוק ממימוש ההסכם. הסעד הראשון בדיני חוזים הוא אכיפה של החוזה. אין לך שום דרך לכפות על בעלת הדירה סעיף כזה או אחר אלא רק בהסכמה. אם זה היה עניין עקרוני היית צריכה להכניס את זה לתוך זכרון הדברים.אם בעלת הדירה לא תסכים להכניס זאת מה תעשי? הרי כבר חתמת על זכרון דברים. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים