חוזה שכירות

  • חוזה שכירות....
    רוני | 09/06/2008 20:38

    שלום, לפניי שנה ו3 חודשים חתמתי על חוזה שכירות כמשכיר + אופציה לשנה נוספת....בעקבות סיבות אלא ואחרות שאינן קשורות לנושא לא ערכתי חוזה חדש עם השוכר בתום השנה. השבוע השוכר הודיע לי שהוא מעוניין לעזוב את הדירה. האם החוזה הראשוני חל גם על התקופה הזאת קרי התקופה שאין חוזה חדש ? האם השוכר יכול לבצע מהלך כזה בחוזה הראשוני אין סעיף שדן באפשרות של עזיבת הדירה לפניי תום תקופת השכירות. תודה מראש לעונים. *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • חוזה שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 10/06/2008 17:43

      רוני שלום ! השוכר יכול גם יכול להודיע על סיום הסכם השכירות ואז החוזה מסתיים בתוך חודשיים או בתום תקופת השכירות שאחרי מועד ההודעה לפי המוקדם (בהנחה שהחוזה שלכם דן בשכירות חודשית אזי אם השוכר הודיע לך החודש על סיום השכירות הרי השכירות תסתיים בתום החודש הבא). במידה ולא מאריכים את החוזה אזי החוזה חל גם על התקופה בה השוכר נשאר בהסכמה בשתיקה של המשכיר אולם תקופת השכירות אינה מחייבת וכל צד יכול להודיע למשנהו על סיום תקופת השכירות בתוך חודשיים או סיום תקופת השכירות הבאה (לפי תקופות התשלום לא לפי אורך תקופת השכירות). אנא עיין בחוק השכירות. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • אני חייב לציין...תודה על התשובה המהירה
        רוני | 11/06/2008 10:40

        בלא מעט פורומים אפשר לחכות ולחכות.....