סיום הסכם שכירות

  • בנוגע לחוזה דירה, קצת דחוף
    שרית | 05/06/2008 21:35

    שלום רב, אני בעיצומן של התנגשויות עם בעל הבית שלי ויש לי שתי שאלות חשובות- בחוזה מופיעים מספר סעיפים: 1. השוכר יהיה רשאי להביא שוכר חליפי תחתיו ובלבד שהשוכר החליפי יעמוד בכל תנאי הסכם זה לרבות לעניין הבטחונות ויהיה מקובל על המשכיר. 2. המשכיר יהיה רשאי להביא הסכם זה לקיצו בהתראה בכתב של 60 יום מראש. אזי תופסק תקופת השכירות, הסכם זה יבוא לקיצו והשוכר יהיה חייב לפנות את המושכר ושלשם למשכיר את מלוא התשלומים שהוא חב בהם עד למועד פינוי המושכר בפועל בהתאם להוראות הסכם זה. אם בעל הבית שולח לי מכתב רשום בו הוא דורש לפנות אותי מהדירה ממתי אני מתחילה לספור 60 ימים- מהתאריך בו קיבלתי את הספח של הרשום לתיבת הדואר או מהיום בו אספתי את דבר הדואר מהסניף (בגבול 14 הימים המותרים לי לפני ששולחים לו את דבר הדואר חזרה)? ושאלה נוספת- אם בלי קשר הודעתי לבעל הבית שאני רוצה לצאת מהדירה ולהביא לו שוכרים במקומי- האם הוא רשאי להתנות את השוכרים החדשים בהגבלות חדשות? (לדרוש הרבה יותר כסף, להוסיף חוקים כמו לא לקבל אדם בודד אלא רק זוג וכו') האם מותר לבעל הבית להוסיף סעיפים שכאלו? ושאלה אחרונה- האם הסעיף של הפינוי מבטל בעצם את הסעיף שיש לי של אופציה לשנה מכיוון שבכל עת הוא יכול לדרוש להוציאני מהדירה? תודה רבה , שרית

    • סיום הסכם שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 06/06/2008 08:40

      שרית שלום ! 1. מניין הימים קבוע לרוב בחוזה. לרוב קובעים שמכתב שנשלח בדואר רשום יראה כאילו התקבל על ידי הצד השני בתוך 48-72 שעות. אם לא כתוב כלום בחוזה מניין הימים יחל מיום שקיבלת בפועל את המכתב. 2. בעל הדירה אינו רשאי לנצל את הודעתך על רצונך להמציא שוכר