חיוב

  • חיוב בהוצאות
    איריס | 26/05/2008 16:31

    שלום לך שוב עו"ד ויסמן.ענית לי היום כה מהר על שאלתי כך שאני מרשה לעצמי לשאול עוד משהו חשוב מאד.מקווה שתוכל לענות לי.בחוזה השכירות שלי כתוב ואני חתומה על כל דבר שבעל הדירה הכניס בדירה.אם זה מזגן.כיריים חשמליים ריהוט שהשאיר.ביום כניסתי לדירה גיליתי בשירותים מכשיר מוזר .מין מנוע מתחת לאסלה.צילצלתי אליו ושאלתי אותו מה זה?ענה לי שזה נקרא "סילוקית".זה מכשיר שטוחן את נייר הטואלט ומרכיבים אותו כאשר בשירותים אין שיפוע.זה מכשיר יקר מאד ודורש תחזוקה מיוחדתבעל הדירה לא יידע אותי שהוא מתקין זאת וומין ההתחלה המכשיר היה עושה בעיות כגון מרעיש כמו טרקטור גם מעצמו כשלא הורידו מים או שהיתה נזילה.הוא היה שולח לי את השרברב שלו וזה לא אמר שהוא לא מבין כלום היה מתקן מה שמתקן היה לי שקט כמה ימים ושוב התחיל.עד שלפני 3 חודשים חזרתי הביתה מעבודתי ושומו שמים.קצר בדירה(המכשיר עובד על חשמל)ומים בכל מקום.נילחצתי ניסיתי להשיג אותו והוא לא ענה אז היזמנתי על חשבוני חשמלאי שלאחר כמה שעות עלה שמה שעשה קצר זה ה"סילוקית".שילמתי לו הוא תיקן פרוביזורי ואמר שחברת ה"סילוקית אחראית.למחרת בעל הדירה הגיב ואמר לי שבחברת ה"סילוקית אמרו לו שאם הנזק הוא בזדון הוא יחוייב בכסף.אני בינתיים ללא חשמל וללא מים.כאשר אמר לי זאת בעל הדירה נילחצתי ואמרתי לו שיהיה בסדר רק שיתקנו.היגיעו ותיקנו והיה בפנים חפצים זרים .לא רק נייר טואלט אל א גם צמר גפן.תחבושות ועוד םריטים שמזיקים אני אישה מבוגרת ובוודאי לא זורקת לשירותים דברים כאלו.וגם אם זה קרה אז אני אמורה לשאת בהוצאה של טיפול של שרברב.מה שקורה עכשיו בפועל זה שבעל הדירה רוצה ממני 2800 שח על החלפת המנוע בעוד שבחוזה זה לא צויין והוא לא יידע אותי שהוא הולך להתקין מכשיר כזה.הרי לו הייתי יודעת לא הייתי לעולם לוקחת דירה בשכירות כאשר יש חשש שיהיה נזק בשירותים אני נושאת בהוצאות כה כבדות.שאלתי היא האם אני צריכה לשלם נזק זה במלואו או רק הוצאות שרברב שזה ניתן לברר כמה לוקח שרברב עבור טיפול בסתימה בשירותים.אודה לך שוב על תשובתך.

    • חיוב
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 26/05/2008 17:24

      איריס שלום ! סעיף 15 לחוק החוזים קובע כי מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהטעה אותו הצד השני רשאי לבטל את החוזה.יחד עם זאת מצבך לא פשוט שכן למדת על ההטעיה תוך זמן קצר מיום שנכנסת לדירה ואז היית צריכה לבטל את החוזה ולא עשית זאת. מי שישן על זכויותיו ניזוק. נושא נוסף וחשוב הוא השאלה האם הסכם השכירות מחלק את הסיכונים לגבי תחזוקה של המכשירים והציוד הנמצא בדירה בין השוכר למשכיר. בד"כ נהוג לציין שבלאי סביר הוא באחריות המשכיר ואילו קילקולים עקב שימוש לא נכון או חבלה במכווןן או שלא במכוון הם באחריות השוכר. זה שנמצאו חפצים זרים בתוך האסלה יביא לכך שאם בעל הדירה יתבע אותך הוא יטען שאת השלכת דברים שלא מקובל להשליך לאסלה והם גרמו לתקלה בגין שימוש לא סביר/זהיר. זו הסיבה לכך שכאשר מקבלים נכס למשל דירה בשכירות יש לעשות פרוטוקול קבלת המושכר ולעבור על כל המושכר כולל המכשירים שבו ולבדוק מצבם. לסיכום אני הייתי מוציא מכתב רשום לבעל הדירה ומודיע לו שהוא הטעה אותך כאשר השכיר לך את הדירה ולא ציין את המצאותו של מכשיר הסילוקית ועל כן את רואה עצמך פטורה מתשלום כלשהו בגין קלקול הסילוקית. כן תדחי על הסף את נסיונו לטעון שאת השלכת לאסלה חפצים שונים. הוסיפי ודירשי ממנו פיצוי על הנזק שגרמה ההצפה בדירתך ועלות השרברב. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • חיוב בהוצאות
        איריס | 27/05/2008 10:57

        בוקר טוב לך עו"ד ויסמן.תודה מקרב ליבי על תשובתך המהירה.באותו נושא .כשקיבלתי את מפתחות הדירה בשכירות לא היתה הסילוקית.רק כשהעברתי את חפצי לשם כמה ימים מאוחר יותר פתאום ראיתי את ה"דבר המפחיד "הזה ומיד צילצלתי לבעל הדירה ושאלתי אותו מה זה?בן זוגי היה איתי באותו הרגע ושנינו לא הבנו מה זה עושה שם.הדירה הזו היא דירה מחולקת שעברה מדירת 3 חדרים גדולה לד 2 דירות בנות 2 חדרים כל אחת כאשר יש כניסה ראשית ושתי דלתות לכל דירה.ההסבר של בעל הדירה היה כי בשירותים שנבנו מחדש (בדירה השניה נשארה הצנרת של הדירה במקור.)לא היה שיפוע ולכן היו חייבים להכניס מנוע כזה.זה לא נאמר לי בחתימת החוזה.ילדי היו נוכחים בחתימה ומאד הופתעו כססיפרתי להם.אך מכורח הנסיבות ופאת לחץ נשארתי בדירה כי אני לא צעירה ואין לי כח להתחיל לחפש דירות כל הזמן.אך כשהתחילו הצרות עם הסילוקית עידכנתי את בעל הדירה .הוא שלח כמו שאמרתי את השרברב שלו אך אף אחד מהם לא הואיל בטובו לומר לי שהסילוקית דורשת טיפול מיוחד כל חודש.וכשקרה מה שקרה קיבלתי הלם מכך שבעל הדירה רוצה עכשיו שאשלם לו עבור החלפת המנוע.שוב אני אומרת שאין לי בעיה להישתתף בעלות שרברב שפותח סתימות עקב נזק שאני עשיתי ובעלות החשמלאי אך בעלות החלפת מנוע על מכשיר שלא ידעתי עליו ואני לא חתומה אני לא מוכנה לשלם.אני עדיין לא דיברתי עם בעל הדירה אנו אמורים לשבת בתחילת החודש לחתימה על הארכת האופציה ובני יהיה איתי ויסביר לו .באם זה לא יסתדר אני אהיה נאלצת לומר לו שאני עוזבת.שיתן לי זמן להתארגן ואני אשלם כמובן את השכירות.וגם אם אודה שניזרקו חפצים לאסלה שיתכן ונכדי שבאים אלי עשו זאת...שוב אני מוכנה לשלם עלות של פתיחת סתימה ותיקון של שרברב ולא אלפי שקלים על דבר שלא ידיעתי שיהיה ולא חתמתי עליו כמו על דברים אחרים שאני חתומה עליהם.תודה לך שוב