פיצוי על עזיבת מקום עבודה לפני תום תקופה ראשונית

  • חתימת חוזה
    דניאל | 25/05/2008 16:25

    אם הינני חותמת על חוזה עבודה לתקופת התחייבות של שנה , ובחוזה עצמו מפורט שיש לשלם סכום מסויים במידה ועזבתי את החברה לפני סיום ההתחייבות האם זה חוקי לקחת ממשכורתו של אדם?

    • פיצוי על עזיבת מקום עבודה לפני תום תקופה ראשונית
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 25/05/2008 16:51

      דניאל שלום ! בהחלט לגיטימי וחוקי שמעסיק שמכשיר עובד ידרוש ממנו התחייבות לתקופת עבודה מינימאלית ו/או לתשלום פיצוי בגין עזיבה לפני המועד המינימאלי. אם זה קבוע בהסכם ההעסקה זה חוקי. כמובן שעל המעסיק להראות שההכשרה שעבר העובד אכן עלתה לעסק ממון ושיש קורלציה בין הפיצוי להוצאה האמיתית שנגרמה לעסק. כן, לא רק לעובד יש זכויות. גם למעביד יש מספר זכויות. במקרה זה די בצדק. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים