שאלה בנוגע להפעלת אופציה

  • שאלה בנוגע להפעלת אופציה
    אשל דב | 24/05/2008 13:15

    אני משכיר דירה . בסעיף 1 נרשם בחוזה שלשוכרים ניתנת אופציה לשנה נוספת (ללא כל פרוט). בסעיף 9. על השוכר להודיע 2 חודשים מראש על רצונו להחזיר את המושכר לחזקת או על רצונו לערוך חוזה חדש בכתב. בסעיף 10 אף צד לא יהיה רשאי לטעון שנעשה קשר חדש בין הצדדים בנוגע למושכר לזמן שלאחר תקופת השכירות, אלא אם נחתם בין הצדדים חוזה חדש בכתב. סעיף 14 כל התנאים והמועדים בחוזה זה הם מעיקרי החוזה. שאלתי? אני רוצה לעדכן את שכר הדירה שאינו ראלי לדירה כיום. השוכר טוען שהחוזה מגן עליו והוא ישאר בתנאיי החוזה הישן. מי צודק? בתודה דב אשל

    • שאלה בנוגע להפעלת אופציה
      אשל דב | 24/05/2008 18:21

      יובל שלום תודה על המענה המהיר. ברשותך אשאל שאלת הבהרה. בסעיף 9 של החוזה נדרש השוכר להודיע חודשיים מראש על כוונתו להשאר בדירה. השוכר לא עשה כך לפני סיום החוזה. האם האופציה לשנה נוספת מתבטלת בשל כך? האם נכון לפרש את סעיף 10 כדרישה לחתימת חוזה חדש בתום השנה ולפני כניסה לשנת האופציה?