הפרשי שער בחוזה שכירות

  • קיזוז שכירות לפי שער הדולר סוף שנה
    איציק | 19/05/2008 10:28

    שלום , במרץ שנה שעברה חתמתי על חוזה שכירות על סך 825 דולר לפי הדולר 4.2 , סוכם עם המשכיר שבסוף שנה יעשה הפרשים על השנה לפי הדולר של אותו חודש כל חודש. עכשיו בסעיף בחוזה רשום: שער הבסיס הוא 4.2 לדולר הפרשים יעשו בסוף שנת השכירות. פרשנות שלי: שער בסיס מכאן מתחילים אם עולה אני צריך לשלם לו ואם יורד הוא צריך לשלם לי. (שככה קרה בפועל , שהוא צריך להחזיר לי כסף) פרשנות של בעל הדירה שלי: רק אם הדולר עולה אני צריך להוסיף לו כסף ואם הוא יורד הדולר נשאר 4.2 לדולר. עכשיו הוא לא מוכן לשלם לי את הפרשים וכנראה זה יגיע לבית דין לתביעות קטנות ... מה עלי לעשות ? תודה איציק *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • הפרשי שער בחוזה שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 20/05/2008 18:01

      שלום רב ! הסעיף שאתה מפנה אליו מנוסח בצורה לא חד משמעית. מחד ניתן לטעון כי שער בסיס משמעו כי השער לחישוב דמי השכירות לא ירד משער הבסיס מאידך ניתן לטעון שזה שער הבסיס על פיו ניתנו ההמחאות מראש לכל השנה או לחצי שנה וכו' ובהמשך היה אמור להערך חישוב הפרשי השער לפי שער הדולר במועדו של כל תשלום. אם את החוזה ניסח המשכיר הרי שניתן להחיל עליו את ההלכה שיש לפרש חוזה לרעת מנסחו. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים