קניית דירה

  • קניית דירה
    רינה | 14/05/2008 23:24

    אני ובעלי רכשנו דירה לפני כ-4 וחצי חודשים. כשרכשנו את הדירה המתווך אמר לנו שאנו קונים את הדירה מהקבלן ואמר שהדירה הייתה שכורה למישהו ועכשיו הקבלן משפץ אותה ואנו רוכשים אותה ממנו. במעמד החתימה על החוזה גילינו סעיף בחוזה שיש חוב על סך 280 אלף שקל, חוב של בעלת הדירה שגרה בבית (הסתבר לנו שכן גרו בבית לפני כן). הבית עצמו עלה 377000 שקל.לא כל כך רצינו לחתום על החוזה אמרנו שנחשוב על זה אך הופעל לחץ לחתום עליו. הם אמרו שזה משהו פרוצדורלי שאנו נשלם פשוט במקום את כל הכסף לקבלן ניתן 280 אלף ש"ח לסילוק החוב ואת השאר נשלם במשכנתא. שילמנו את ה-280 אלף, קיבלנו את המכתב לסילוק החוב, אך לא קיבלנו מכתב החרגה. בנוסף המתווך סידר לנו שוכרים לדירה אך הדירה בעצם עדיין לא בבעלותנו. אנו מאוד חוששים לכספנו. בתחילה לא לקחנו עו"ד כי הקבלן הוא גם עו"ד וגם קבלן ורצינו לחסוך עלויות אך מסתבר מאוד שטעינו. התייעצנו עם עו"ד והוא אמר שכאשר יהיה לנו מכתב החרגה ביד כבר לא יהיה ממה לחשוש. במקביל העו"ד אומר שזה משהו פרוצדורלי שצריך להיפגש בבנק עם בעלת הדירה, היא רק צריכה לחתום על איזשהו מסמך והעניין צפוי להסתדר בקרוב. מה עלינו לעשות?יש אפשרות לבטל את העסקה עקב הטעייה?

    • קניית דירה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 15/05/2008 17:05

      רינה שלום ! אני מציע לכם להעזר מיד בשרותיו של עורך דין הבקיא בתחום החוזים והנדל"ן. המשך ההתנהגות הרשלנית שלכם ואי קבלת יעוץ מקצועי הוא ממש רשלנות מצדכם. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים