הוספת הסתייגות לאופציה

  • הוספת הסתייגות לאופציה
    איילת | 10/05/2008 21:49

    שלום רב, אני מעוניינת להשכיר את דירתי ויודעת שנהוג להוסיף סעיף אופציה בחוזה (כזכות של השוכר). ואולם אפשר שארצה לשוב לדירתי בתום שנת השכירות. האם אוכל להוסיף הסתייגות כלשהי בסעיף האופציה האומרת שמימוש האופציה חייבת להיות גם על דעת המשכיר? תודה מראש על תשובתכם.

    • הוספת הסתייגות לאופציה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 12/05/2008 15:32

      איילת שלום ! אני לא מקבל את ההנחה שלך שמקובל להוסיף אופציה לשוכר להארכת תקופת השכירות הראשונה. זה עניין למשא ומתן בין הצדדים. הצדדים יכולים להסכים שתהיה אופציה לשוכר או למשכיר או שלא תהיה כלל אופציה. בהחלט ניתן לתת אופציה מותנית שתקבע כי אם וככל שהמשכיר עצמו מעוניין לשוב ולהתגורר בדירה אזי השוכר לא יוכל לממש את האופציה ולהדגיש זאת באותיות גדולות עם קו מתחת שלא יהיה ספק לגבי העניין ואף להחתים את השוכר בסמוך לסעיף זה. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים