חוזה הלוואה

  • הלוואת כסף
    א | 10/05/2008 01:20

    חברה הלוואתה לחברה שלה סכום של 40,000 ש"ח. סוכם בע"פ ביניהן שהחברה הלווה תחזיר..כלומר, זו לא מתנה. האם יש חוזה לסוג של עסקה כזו? האם ישנו חוזה פורמלי שקיים (כמו לשכירות של דירה) או שצריך לנסח אצל עו"ד? ואיך המלווה יכולה לבטח את עצמה מפני הלווה שאכן תקבל את הסכום בחזרה?

    • חוזה הלוואה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 12/05/2008 15:38

      שלום רב ! אין דב כזה חוזה פורמאלי או סטנדרטי לעניין הלוואה. אולםאין בעיה לערוך הסכם הלוואה פשוט בין הצדדים וכבטוחה להחתים ערב או שניים עם יכולת פרעון מוכחת (למשל על ידי הצגת תלושי משכגור. של הערבים) ד"ר יובל ויסמן , עו"ד מנהל פורום דיני חוזים