הארכת חוזה שכירות בע"פ

  • תוקפו של הארכת חוזה שכירות בע"פ
    אסף | 09/05/2008 15:17

    החוזה שכירות שלנו מסתיים בעוד כחודשיים. במהלך החודש האחרון סיכמנו בע"פ על גובה שכ"ד חדש מהיום בו מסתיים החוזה הנוכחי. סיכמנו תקופה נוספת די מדוייקת (בהתייחס למועד כניסתינו לדירה בבעלותנו) והיה ברור לכל הצדדים כי אנחנו מאריכים את החוזה הקיים לעוד שנה וחצי. אף סוכם כי תנאי התשלום ישתנו לבקשתו של המשכיר. חשוב לציין כי עם כניסתנו לדירה, הסברנו למשכיר כי הפרמטר של זמן השכירות מאוד חשוב לנו - גן לילד, מנוי בקאנטרי, מקום עבודה ועוד. המשכיר ציין כי הבא בטור בדירה הוא בנו הקטן ומכאן שיש למעלה מעשר שנים. כמובן שכוונה זו להשכיר לזמן ארוך מהווה מרכיב משמעותי בקבלת החלטה מצדינו לשכור את הדירה. היום, הגיע המשכיר ובישר לנו כי הוא הופך להיות עצמאי ובכוונתו לחלק את הדירה למשרד ולדירת מגורים בת שני חדרים ומכאן שעלינו לחפש דירה חדשה מהיום בו מסתיים החוזה הנוכחי, בעוד כחודשיים וחצי. שאלתי: האם המשכיר מחוייב כלפינו בחוזה מחייב לאור תיאור הדברים שנאמרו בע"פ? סוכם מחיר, סוכמה תקופה נוספת, קיים חוזה נוכחי המתנהל לשביעות רצון הצדדים.

    • הארכת חוזה שכירות בע"פ
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 12/05/2008 15:46

      שלום רב! חוזה בעל פה הוא חוזה לכל דבר ועניין. הבעיה היא רק ראייתית כלומר הוכחת ההסכמות שבכתב כמובן היא פשוטה ואילו בעל פה זה עשוי להיות בעייתי כי הצד השני עשוי להכחיש ההסכמה מכל וכל. אני מציע לך להוציא מכתב לבעל הדירה בדוא רשום המציין את ההסכמות שהגעתם אליהן בעל פה וקובע כי מבחינתך יש חוזה מחייב עד ללתום ההתקופה עליה סוכם. אומנם סעיף 8 לחוק המקרקעין קובע כי התחייבות לעשות עסקה במקרקעין טעונה מסמך בכתב אולם לטעמי הארכת עסקה ו/או שינויה אינה מחייבת מסמך בכתב. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד