שוכר חלופי

  • שוכר חלופי
    ענת | 03/05/2008 20:46

    אני משכירה דירה בחוזה ל 3 שנים + אופציה להארכה ל 3 שנים נוספות. השוכרים פנו אלי כי הם נוסעים לשנה לחו"ל ויש להם דייר חלופי. להלן מס' שאלות: 1. בחוזה לא מצויין במפורש כי ניתן להכניס דייר חלופי אך אני מבינה כי ע"פ חוק השכירות זה מחוייב ובאותם תנאים, כלומר אותו שכ"ד ואותה הצמדה, וזאת רק לתקופת השכירות שנשארה (שנה) 2. האם הסכם השכירות שהיה לי עם הדיירים בעצם בטל ולאחר הכנסת הדייר החלופי אני אינני מחוייבת לתקופת האופציה המצויינת בחוזה? 3. האם יש לחתום הסכם שכירות חדש עם הדייר החלופי, ולקחת ממנו ערבונות כפי שהדיירים הנוכחיים מחוייבים אליהם ולהחזיר לדיירים הנוכחיים את הערבונות שלהם ? תודה.

    • שוכר חלופי
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 05/05/2008 14:47

      ענת שלום! השוכר החלופי נכנס לנעלי השוכרים הקודמים. אין שינוי בחוזה למעט פרטי השוכר. גם האופציה המופיעה בחוזה ניתנת למימוש על ידי השוכר החלופי. כמובן שהשוכר החלופי צריך להמציא בטחונות חלף הבטחונות של השוכרים הקודמים (לא לשחרר הבטחונות לפני קבלת הבטחונות החדשים !).אין צורך לחתום הסכם שכירות חדש די לחתום על נספח להסכם השכירות המתקן את פרטי השוכר וקובע כי הוא מקבל על עצמו את כל האמור בחוזה השכירות המקורי. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • שוכר חלופי - שאלת המשך
        ענת | 05/05/2008 19:03

        תודה על תשובתך, אני רוצה להבהיר לי דבר מה - זה אומר שאין התחייבות של האופציה כלפי השוכרים אשר מכניסים את השוכר החלופי, האם אני צודקת? ודבר נוסף אם אני בוחרת לא להיענות לבקשתם להכניס שוכר חלופי אלא לסיים את החוזה עימם לא לחייב אותם ביתרת השכירות ולסיים את החוזה, האם חוקי? שוב תודה רבה.

        • שוכר חליפי
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 06/05/2008 12:16

          ענת שלום! השוכר החליפי נכנס לנעלי השוכר הראשון לכל דבר ועניין. אם עמדה לשוכר הראשון אופציה לתקופת שכירות נוספת היא תעמוד גם לשוכר החליפי. לעניין הפסקת הסכם השכירות ברור לחלוטין כי אם שני הצדדים מסכימים לכך ניתן לסיים את תקופת השכירות קודם למועד החוזי ואז אתם תוכלו להתקשר עם שוכר חדש בחוזה חדש. אם זה מתאים לכם ודאי שהשוכר לא יתנגד לכך הרי כל רצונו זה לעזוב לפני תום תקופת השכירות החוזית. בברכה, ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים