נזק לריהוט

  • נזק לריהוט בדירה מושכרת
    ניר | 02/05/2008 16:35

    אני שוכר דירה מרוהטת. לא הייתה מגבלה לגבי בעלי חים בדירה ועל כן שמרתי על חתול של חברים פרק זמן קצר. החתול שרט ספת עור יקרה, חדשה למדי ועשה לה נזק. הספה היא חלק מסט שעלה לבעלים 13,000 שקל לפני כשנה. הבעלים דורשים שאשלם את מלוא הסכום - 13,000 ש"ח האמנם זה סביר?

    • נזק לריהוט
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 03/05/2008 19:52

      ניר שלום! ראשית על נזק שגרמת אתה צריך לשלם ואין זה משנה אם בהסכם מותר להכניס בעל חיים לדירה או לא. מאידך יש לשלם על הנזק ולא להביא להתעשרות המשכיר. על כן אם נגרם נזק רק לחלק מהסט הרי שיש לשלם על תיקון או רכישת אותו חלק ולא על רכישת כל הסט. בנוסף הסט כבר לא חדש והפיצוי על הנזק צריך להיות לפי ספה בת שנה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • נזק לריהוט
        ניר | 03/05/2008 23:44

        תודה רבה על תשובתך המהירה! לקחתי אחריות על הנזק והשאלה היא על גובה הפיצוי. טענת המשכיר (כנראה נכונה) היא שאין דרך לתקן ספת עור, ועל כן הוא אינו מוכן להשאר עם הפגומה ורוצה לרכוש חדשה. מצידו, אני יכול לשמור את הפגומה (אין לי עיניין בספה הזו). האם פיצוי בגובה ירידת ערך כפי שיקבע על ידי שמאי הוא פתרון מקובל? האם הוא יכול לכפות עלי את רכישת הספה הפגומה? האין זה סביר שעשוי להגרם נזק לציוד שנשאר בדירה מושכרת? תודה ניר

        • נזק לספה בדירה מושכרת
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 05/05/2008 15:10

          ניר שלום. אם נגרם נזק אסטטי לספה לא סביר לתת פיצוי בגין ירידת הערך בלבד שכן המשכיר רוצה להציג ספה תקינה ונעימה למראה שמעלה את ערך הנכס ולא ספה שרוטה ו/או מתוקנת באופן גס. בהחלט לא סביר לגרום נזק לריהוט שהושאר בדירה למעט בלאי סביר ושריטות מציפורני חתול אינו בלאי סביר. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים