גג לא מרוצף

  • גג לא מרוצף
    ירון | 30/04/2008 00:19

    שלום רב, יש לי דייר גר מעליי בכניסה ניפרדת שהחליף מנעול לא נותן לי להביא שוכרים פוטנציאליים ואף לא פותח דלת. מאיים על תביעות ושביטל את כל הצקים עברו מהחוזה רק 20 יום וביום בהיר אחד אמר לי שלא ריצפתי מרפסת גג .בחוזה אגב רשומה דירה בת חדר ולא דירת חדר גג ויותר מזאת לא הבטחתי לדייר בעל פה או בכתב שאני מרצף ניסיתי להגיע עימו לעמק שווה אך הדייר רוצה לעזוב בכל מחיר וללא דייר חילופי. לאחר שיחה עם הדייר לא הוסכם דבר וטוען והציג בפניי חוזה שכירות חדש שחתם במקום אחר . השוכר טוען כי מרפסת גג לא מרוצף זה ליקויי. בטרם שהשוכר נכנס לדירה הוא חתם על חוזה כי אין לא טענות רציתי לדעת כרגע הוא אומר שזוהיא הונאת נדלן והמרפסת היא חלק מהדירת גג עוד שביטל גם צקים ברשותי שטר חוב איך להתמודד עם בעיה זו? אגב הוא אומר שהבטחתי לו זאת ושגם הבטחה בעל פה זהוא הסכם שכביל בבית משפת מה לעשות בבקשה עזרה?

    • גג לא מרוצף
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 01/05/2008 14:54

      ירון שלום! אם הוא ביטל צקים אני מציע לרוץ להוצאה לפועל עם הצקים שחזרו ולפתוח לו תיק הוצאה לפועל. כן ניתן לפעול למימוש הערבות שנתן. בדרך כלל מופיע בחוזה שכירות שכל שינוי יערך בכתב ובחתימת שני הצדדים. יש לו נספח תיקון לחוזה? איך הוא יכול לטעון שסיכמתם בעל פה אם מופיע סעיף כזה? (בדוק אם אכן מופיע). בנוסף אם הוא טוען שזה סיכום בעל פה הוא יצטרך להוכיח זאת ואז זו מילה שלו כנגד מלה שלך כשבאמצע יש חוזה בכתב שלא כתוב בו מאומה על ריצוף הגג. כתוב לו מכתב בדואר רשום הדורש ממנו לפנות מיד את הדירה בגין הפרות יסודיות של הסכם השכירות (אי תשלום וכו') שאם לא כן תוגש נגדו תביעה לפינוי וסילוק יד. במקרים כאלה יש לפעול בנחרצות ומהירות שכן יש להם נטייה להתדרדר וכל עוד הוא מחזיק בדירה אין לך דרך להוציא אותו בלי צו מבית המשפט וזה יכול לקחת 2-3 שנים. לכן עליך לעשות שימוש בכל הבטחונות שיש לך מהשוכר על מנת להפעיל לחץ ולהוציאו מהדירה מיד.לעניין הבאת שוכרים פוטנציאליים לדירה אם זה לא מעוגן בחוזה אין לך זכות לעשות זאת בטרם השוכר פינה את הדירה. בהצלחה, ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים