הפרת חוזה רכישת דירה

  • הפרת חוזה רכישת דירה
    שלומי | 24/04/2008 16:46

    רכשתי דירה ברב קומות מספר ימים לאחר הרכישה השכנה מקומה מתחתי ידעה אותי בדבר נזילה מחדר הרחצה שלי, נזילה שרואים בבירור בתקרה בביתה. נזילה זו התחילה יותר מחודש לפני עזיבת הדיירים הקודמים, הם ידעו מכך ,הזמינו איש מקצוע אך לא טיפלו בפועל בנזילה, וגם לא ידעו אותי. הזמנתי את אותו איש המקצוע שהם הזמינו, שהוא עובד עם ועד הבית, והוא טען שהם סירבו בתוקף שהוא יתחיל לעבוד בדירתם. כרגע הוא כבר עבד יומיים בדירתי, שבר מרצפות על מנת להתחקות אחר מקור הנזילה. עלות התיקון עלול להגיע לכמה אלפי שקלים, הרבה זמן אני מבלה עם איש המקצוע וחדר הרחצה לא בשימוש. אין לי ביטוח כלשהו וכל עלות הטיפול נופלת עלי. בעלי הדירה הקודמים לא מוכנים לשלם את הוצאות התיקון. בחוזה רכישת הדירה ישנו סעיף האומר שכל פגם בדירה שבעלי הדירה לא ידעו אותי עליו דינו כדין הפרה בסיסית של חוזה רכישת הדירה , הפרה בסיסית מחייבת בתשלום של 50000$. האם לתבוע 1) את עלות התיקון בבית משפט לתביעות קטנות? 2) לקחת עורך דין ולתבוע את הפרת חוזה רכישת הדירה? מה כדאי לעשות ומה סיכויי בכל אחת מהאפשרויות?

    • הפרת חוזה רכישת דירה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 24/04/2008 20:53

      שלומי שלום ! מה שאתה מתאר הוא בהחלט הפרה של חוזה המכר וכן הטעיה , מצג שווא וכו'. אני הייתי מתקן את הנזילה ואז בודק מה סך כל הנזקים שנגרמו כולל עלות התיקון, ביטול זמנך וכל הוצאה אמיתית אחרת ומוציא מכתב דרישה למוכר הדירה להשיב לך את הסכום. אם הוא יתנער הייתי תובע את מלוא 50,000$ . כבר כעת יש להוציא לו מכתב המעמיד אותו על הנזק ככל שהוא ידוע לך כעת ומודיע לו כי בעתיד הקרוב תפנה אליו על מנת לקבל החזר על מלוא נזקך. אני מציע לך להעזר כבר בשלב זה בעורך דין (היכן עורך הדין שייצג אותך בעת הרכישה? מדוע הוא לא מעורב בעניין?) בברכה, ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים