הפרת חוזה על ידי תושב זר

  • הפרת חוזה שכירות ע"י תושב זר
    דרור | 14/04/2008 23:24

    שלום רב, לפני כחודש החלטתי לנסוע למשך תקופת החג לחו"ל. לפיכך, הצעתי את דירתי להשכרה לתקופה קצרה בת 20 ימים. בעקבות כך פנה אלי דרך סוכנות תיווך תושב חוץ שהתעניין בדירה. בין התושב הזר לביני נוהל מו"מ ארוך ופרטני כשבסופו נחתם בינינו חוזה שכירות לכל דבר ועניין. חוזה השכירות כלל העברת מקדמה כ-20 ימים טרם בואו של השוכר ארצה. משהגיעה מועד העברת המקדמה, טען השוכר כי מסיבות של אבטחת כספו אינו מעוניין להעביר את המקדמה, ובאותה הזדמנות ציין כי הוא חוזר בו מחוזה השכירות, ומתכוון לשריין חדר במלון בישראל. למותר לציין כי השוכר גורם לי נזק רב ומשנה את תוכניותי באשר לאפשרות השכרת הדירה. שאלתי היא האם אוכל לתבוע את אותו תושב חוץ בעילה של הפרת חוזה השכירות, ואם כן מהי הדרך המקובלת והמעשית ביותר "לתפוס" את השוכר בהתחשב בעובדה שאיני יודע באיזה מלון הוא ישתכן ויש בידי רק את שמו ומס' הדרכון הזר שלו.

    • הפרת חוזה על ידי תושב זר
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 17/04/2008 11:30

      דרור שלום ! צר לי אך שאלתך אינה משפטית אלא מתחום הבילוש והחקירה. נסה לפנות לסוכנות חקירות אולי שם יוכלו לסייע בידך. אני חושב שסכוייך קלושים שכן גם אם תגלה היכן משתכן התייר מה תעשה? גם אם תספיק להכין כתב תביעה ותמציא לו אותו שום בית משפט לא יתן צו עיכוב יציאה מהארץ נגדו ולכן הוא יחזור לחו"ל ואז איך אתה מתכנן להמשיך את הדיונים במשפט? בלעדיו? במקרה והנזק הוא קטן יחסית כמו במקה שלך (20 ימי שכירות של דירה) אני חושב שמבחינת עלות תועלת חבל לך על בזבוז הזמן והמשאבים. נסה להתרכז באיתור שוכר חליפי גם במחיר נמוך יותר כדי להקטין את הנזק וקיבלת שיעור זול יחסית מדוע לא נהוג להשכיר דירות לפרקי זמן קצרים. בשביל זה יש בתי מלון. חג שמח ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים