ביטול חוזה

  • ביטול חוזה - דחוף!!!!
    אתי | 14/04/2008 12:15

    שלום, סבא וסבתא שלנו חתמו חוזה ל- 5 שנים (בלי ידעתינו). הדירה בשיפוצים ולא מוכנה בזמן (בהתאם לסיכום עם בעל הבית). הדירה נמצאת באזור גרוע מאד. בחוזה שהם חתמו אין סעיף בדבר ביטול חוזה. רצינו לדעת מה הוראת החוק בנושא, היות ואנו (והם) רוצים לבטל את החוזה. החוזה נחתם לפני כשבוע והם אמורים להכנס לדירה מחר, כאשר היא אינה משופצת לשביעות רצונם (כנראה שהשיפוצים כלל לא יסתיימו עד מחר) תודה אתי

    • ביטול חוזה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 14/04/2008 14:33

      אתי שלום ! ככלל חוזה שנחתם על ידי אדם בגיר ושפוי בדעתו אינו ניתן לביטול רק משום שאותו אדם התחרט. עילות ביטול החוזה הן: טעות, הטעיה, כפיה, עושק. אם המקרה של סבא וסבתא שלך נופל באחד ממקרי עילות הביטול יתכן וניתן יהיה לבטל את החוזה. זה שהדירה אינה משופצת לשביעות רצונם או נמצאת במקום לא טוב אינם עילות לביטול ההסכם. יתכן שיש כאן הפרה שאם לא תתוקן על ידי המשכיר (השלמת השיפוץ) תהיה לסבא וסבתא שלך עילת ביטול לאחר שיודיעו לבעל הדירה שהם רואים באי השלמת השיפות הפרה של החוזה ועל כן החוזה מבוטל מבחינתם. בכל מקרה בשלב ראשון עליהם לתת לבעל הדירה זמן סביר לתקן את הליקוי ורק אם הוא לא יתקן ניתן להודיע על ביטול החוזה בשל הפרתו. אני מציע לתעד את הדירה במצלמה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • עוד שאלה
        אתי | 14/04/2008 14:52

        תודה על תשובתך המהירה! יש לי עוד כמה שאלות, במידה והם רוצים לבטל את החוזה באופן חד צדדי, מה עליהם לעשות? האם לפי החוק יצטרכו לשלם קנס? ואם כן, באיזה גובה? (בחוזה אין אף סעיף המתייחס למה קורה בביטול החוזה). האם לעובדה כי העברית אינה שפת אמם וכי הם שולטים בה באופן חלקי בלבד יכול להוות עילה לביטול החוזה? שוב תודה, אתי

        • עוד תשובה
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 14/04/2008 15:00

          אתי שלום ! צריך לקרוא טוב טוב את החוזה ולבדוק מה הוא קובע לגבי עילות ביטול. אם רוצים לבטל לפי העילות של חוק החוזים יש לוודא שאתם עומדים בעילות שציינתי. אני מציע לכם להעזר בעורך דין ולא לבטל על דעת עצמכם ללא יעוץ ואז תוגש נגדכם תביעה בגין הפרה על ידי בעל הדירה. זה שסבתך וסבך אינם שולטים בעיברית לא יהווה גורם מקל שכן מי שהוא מעל גיל 18 ושפוי בדעתו וחותם על חוזה בשפה שאינו מבין יכול להלין רק על עצמו. הם יכלו לקחת את החוזה למי שדובר עיברית שיתרגם להם אותו ! בהצלחה! ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים