הפרת חוזה שכירות

  • הפרת חוזה שכירות
    רוני | 30/03/2008 23:33

    שלום! אני גר בדירתי ומשכיר חדר לשותפה,בחודשיים האחרונים היא מתחמקת מתשלומים שוטפים בדירה,וכמו-כן לא משלמת דמי שכירות מלאים. לאחרונה הסתבר שהבטחונות שהשאירה לא אפשריים למימוש. כל בקשנו לתשלום חובותיה לא נענים.האם אפשר לנקוט בפעולות-סנקציות כמו ניתוק החשמל לחדרה,לפני התחלת הליכיים משפטיים נגדה.(החשבונות לא על שמה) תודה מראש. *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • הפרת חוזה שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 31/03/2008 12:02

      רוני שלום! אני חושב שעשיית סעד עצמי מאוד בעייתית שכן אתה משמש גם כשופט וגם כמוציא לפועל. חוץ מזה פרקטית כיצד תבצע זאת? תוריד את השלטר? ומה תעשה אם היא תעלה אותו חזרה ? תמנע ממנה את זה בכוח? אני מציע לשלוח לה מכתב רשום הדורש ממנה לשלם את דמי השכירות במועד, מודיע לה שמדובר בהפרה יסודית וכן דורש ממנה את תשלום התשלומים השוטפים. אם היא לא תענה ניתן להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים