ביטול חוזה בע"פ

  • ביטול חוזה בע"פ
    שאול | 29/03/2008 10:37

    נחתם זכרון דברים לרכישת דירה. לאחר זמן קצר, המוכר התקשר עם הקונה בע"פ והביע רצונו לשחרר את הקונה מההסכם ללא פיצוי למי מהצדדים. הקונה הסכים לביטול וביקש, בנוסף, לערוך את הביטול בכתב. המוכר הסכים אך איננו ממהר לשלוח את הודעת הביטול כתובה. מה תוקפה של הודעת הביטול בע"פ שנתן המוכר לקונה ושלה הסכים הקונה, בהנחה שהקונה אכן מעוניין בביטול ההסכם כפי שסוכם? האם יכול המוכר לחזור בו מהודעת הביטול? תודה.

    • ביטול חוזה בע"פ
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 30/03/2008 09:39

      שאול שלום! חוזה במקרקעין צריך להעשות בכתב אולם ביטול חוזה במקרקעין ניתן, לדעתי ליהעשות גם בע"פ אם כי זה לא נבון. הבעיה בביטול חוזה בע"פ היא בעיה ראייתית. אם מי מהצדדים יחזור בו זה יהיה מצב של מילה של האחד כנגד מילה של השני. אפשר לחזור מהודעת ביטול אם יש לכך סיבה מוצדקת - למשל הביטול היה בעידנה דריתחה ללא כוונה אמיתית. אני מציע לערב יעוץ של עורך דין בעניין שכן עסקאות במקרקעין הן לרוב בסכומים ניכרים והנזק עשוי להיות גדול. בהצלחה! ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים