הפ]רת הסכם העסקה

  • הפרת הסכם העסקה
    מגי אריאלי | 23/03/2008 15:17

    חברה שלא אנקוט בשמה קיבלה אותי לתפקיד ואף חתמה עימי חוזה בכתב ב-10/2 שבו נאמר שאתחיל את התפקיד ב-10/3 ועד היום לא התחלתי לעבוד שם וגם לא ניתן לי הסבר על מהות העיכוב.מה הם האפשרויות העומדות לרשותי?

    • הפ]רת הסכם העסקה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 24/03/2008 07:48

      מגי שלום. חוזה העסקה עקרונית כמוהו ככל חוזה ויש לקיימו. אם אחד הצדדים מפר אותו ניתן לתבוע פיצוי בגין הנזק הנגרם עקב ההפרה. בחוזה העסקה הסעד של אכיפה בעייתי שכן לא בקלות יאכוף בית המשפט על פלוני להעסיק את אלמוני ואולם פיצוי בגין הנזק שיוכח ינתן גם ינתן. אני הייתי מוציא מכתב דרישה ליישום חוזה ההעסקה כפי שנחתם ביום X ומציין את הנזקים הנגרמים עקב אי מימושו (אובדן הכנסה, אובדן הזדמנויות תעסוקה אחרות וכו'). אם לא תהיה תגובה ניתן להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.