כשרות משפטית - פטירת חייב

  • פטירה
    ליאת | 20/03/2008 18:20

    יש לי 2 שאלות: 1.אבי נפטר ויש לו תיק איחוד בהוצל"פ- האם התיק מתבטל אוטומטית? 2. אבי היה חתום על חוזה שכירות לשנה, וההמחאות היו שלי, פיניתי את הדירה לפני תום החוזה, האם החוזה מתבטל עקב הפטירה? האם אני יכולה לבטל את ההמחאות שמסרתי למשכיר? תודה!!!

    • כשרות משפטית - פטירת חייב
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 22/03/2008 10:29

      ליאת שלום! חוק ההוצאה לפועל קובע כך לגבי מותו של חייב: " 78. מת החייב, אין בכך כדי למנוע או להפסיק הליכים נגד עזבונו, בין שחולק העזבון ובין שטרם חולק, ורשאי ראש ההוצאה לפועל לנקוט בהליכים לפי חוק זה כלפי נכסי העזבון שבידי מנהלי העזבון או היורשים, לרבות הזוכים במנה על פי צוואה." כלומר במותו של החייב מתבטלת התביעה נגדו שכן אדם כשר לזכויות וחובות מיום לידתו עד יום מותו אולם הנושים יתבעו את מנהלי עיזבון המנוח או את יורשיו. החוב לא נעלם. לגבי חוזה השכירות לשנה החוזה שריר וקיים כלפי יורשי אביך. העובדה שאת שילמת בהמחאות שלך משמעה שתצטרכי לפרוע אותן. את בחיים. אם תבטלי את ההמחאות המשכיר יגיש אותן להוצאה לפועל לביצוע. הפתרון היחיד כאן הוא לפנות למשכיר ולבקש את התחשבותו במצב המיוחד. אני מניח שהוא יבוא לקראתך. בהצלחה

      • .פטירה- דחוף
        ליאת | 22/03/2008 16:20

        ואם אין עזבון? אין ירושה? אין רכוש? תיקי ההוצל"פ לא מתבטלים?

        • פטירה
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 22/03/2008 17:57

          אם באמת אין עיזבון אזי הנושים יצאו עם ידיהם על ראשם. אם אין עיזבון לא ניתן לתבוע את העיזבון. תיק ההוצל"פ יסגר. בכל מקרה היורשים אינם חייבים יותר מהעזבון שקיבלו. לא ניתן לדרוש פרעון חובות הנפטר מיורשיו מעבר לירושה שקיבלו.