חוזה שכירות

  • חוזה שכירות
    ציכל | 14/03/2008 07:40

    אני עומדת לשכור דירה שמצאתי בעזרת תיווך. הדירה מטופלת בידי עו"ד. במשרד נמסר לי שעלי לשלם שכר טירחה לעו"ד על הכנת החוזה שכירות בשווי כחצי חודש שכירות. שאלתי היא- האם זה חוקי לדרוש ממני את שכר הטירחה? האם זו לא עלות שעל המשכיר לשלם לעו"ד ולא אני? תודה.

    • חוזה שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 14/03/2008 08:22

      שלום רב! אין כל חובה החלה עליך לשלם לעורך דין שלא את בחרת ואינו מייצג אותך באופן בלעדי. אני מניח שמדובר בעורך דין של בעל הדירה שמעוניין לייצג את שני הצדדים. זה אפשרי אך ורק אם שני הצדדים מסכימים. אם את/ה לא מסכים לייצוג משותף (ואני בהחלט לא ממליץ על כך שאותו עורך דין ייצג שני צדדים עם אינטרסים שונים) את/ה צריך למצוא לעצמך עורך דין משלך ולשלם לו מה שיוסכם בינכם. פרקטית אם בעל הנכס רוצה שהשוכר יכסה גם את שכ"ט עורך הדין שלו ברור שבמקום להציג זאת בשקיפות הוא יכול להוסיף את שכ"ט עורך הדין למחיר דמי השכירות ועל כן את/ה צריך לבחון את זה בעיקר במשקפיים כלכליות כלומר דמי השכירות הם בפועל דמי השכירות + חצי חודש שכירות. אם זה לא מתאים לך מצא עיסקה אחרת.

      • חוזה שכירות
        מיכל | 14/03/2008 08:40

        תודה על העצה- במשרד התיווך יידעו אותי על התשלום לעו"ד רק אחרי שהסכמתי לקחת את הדירה והתשלום לעו"ד בכלל לא הוצג כאופציה. האם יש איזשהוא חוק שאוסר על המשכיר להכריח את השוכר לשלם לעו"ד המייצג(מטפל) בחוזה? תודה

        • תשלום לעו"ד של הצד שכנגד
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 14/03/2008 10:02

          מיכל שלום ! אין שום חוק האוסר על בעל הנכס לדרוש במו"מ עמך שאת תשלמי עבור עורך הדין שלו ממש כשם שאין חוק האוסר עליו לדרוש ממך בנוסף לשכ"ד לרכוש עבורו תפוז אחד ביום. האיסור חל על עורך הדין בלבד ואוסר עליו לייצג שני צדדים בעסקת מקרקעין ללא הסכמה בכתב של שני הצדדים. עורך הדין, להבנתי, לא פנה אליך, אינו מתכוון לייצג אותך וכל השאלה היא האם לבעל הנכס מותר לדרוש ממך לשלם עבור ההוצאה עבור שכ"ט עו"ד שלו - התשובה הקצרה היא כן. מותר לו.את לא חייבת להסכים. זה עניין מסחרי ולא משפטי.