פסק דין הצהרתי

  • פסק דין הצהרתי
    ארי | 12/03/2008 19:52

    שלום רב לעו"ד מה הכוונה ה"לנתבע יש אינטרס שלא להיות מוטרד פעמיים" בהקשר של מתן פסק דין הצהרתי. בידי חוזה חתום בידי 3 אחים. חוזה חוקי שנערך עלידי עורך דין ונחתםומתוך הסכמה על ידי 3 האחים. מדובר ב4 נכסים הרשומים על שם מי מהאחים ובהסכם החתום הם מתחייבים להתחלק שוה בשוה בנכסים. אחד מן האחים מבקש לבטל לאחר מס חודשים את ההסכם. ולכן אני ואחי מבקשים, כדי למנוע את מכירתו של הנכס על שם האח המבקש לבטל שלא כחוק. זאת הסיבה לרצוננו לתבוע פסק דין הצהרתי.אולם מה הכוונה ב"שהנתבע ל א יוטרד פעמיים. אנא הבהרתכם בעניין תודה רבה ארי

    • פסק דין הצהרתי
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 13/03/2008 08:24

      ארי שלום. התאור העובדתי לא ברור. אולם הכוונה כאשר מתיחסים לפסק דין הצהרתי במילים "שהנתבע לא יוטרד פעמיים" היא כאשר קיים חשש שלאחר קבלת פסק הדין ההצהרתי התובע עשוי לבקש סעד ממשי. לכן אם בית המשפט סבור שהתובע לא יסתפק או יוושע מקבלת סעד הצהרתי בלבד הוא לא יתן אותו.

      • פסק דין הצהרתי הבהרה בבקשה
        ארי | 13/03/2008 17:08

        תודה לך על התשובה.אנסה לתאר באופן ברור יותר את העובדות: לי ולאחיי הסכם חתום בידי עורך דין ועל ידי כל אחד מאיתנו. בהסכם זה אנו מתחייבים מרצון לחלק ביננו את הנכסים שקנה אבי ורשמם על שם מי מאיתנו. מאחר ואחי מבקש פתאום לבטל את ההסכם(הוא מנסה לסחוט דרך כך יותר כספים מאחי.זה לא רלוונטי.)הוצע לנו במקום לתבוע בבית משפט את מימוש/אכיפת החוזה החתום, לתבוע או לבקש מן בית המשפט פסק דין הצהרתי. מה שלכאורה אמור לתת תוקף להיעדר הביטול של אחי. הליך זה של תביעה לפסק דין הצהרתי הוצע לנו כמהלך הכי קצר.(לעומת תביעה מיידית למימוש החוזה שבכתב כלומר אכיפתו. אלא ש כפי שידוע לי פסק דין הצהרתי אינו ניתן לאכיפה על הנתבע (אחי המבקש לבטל) ואז למרות שיינתן לנו פסק הדין ההצהרתי ואם ימשיך אחי במעלליו הלא חוקיים והלא מוצדקים בעליל לא יוותר לנו אלא לתבוע את מימוש/אכיפת החוזה החתום שבכתב שבידינו בבית המשפט. האם נכון הוא לפעול בדרך זו של קודם פסק דין הצהרתי ואחכ אם לא ישתף האח פעולה לתבוע את אכיפתו של החוזה. משום שלפי הסברך על האינטרס הכפול של הנתבע לא כך הוא. אנא הואל נא להבהיר לי משום שאינני יכול לעמוד בהוצאות המשפט לא כל שכן בשני מהלכים. אנא ממך בתודה ובכבד רב ארי