הפרת הסכם בע"פ לרכישת דירה

  • הפרת הסכםבעל פה לרכישת דירה
    רן | 25/02/2008 11:46

    היינו במשא ומתן במשך שבועיים לרכישת בית בלהבים. אף הבאנו מהנדס לבדיקה. לבסוף הסכמנו על מחיר, הסדר תשלומים ולחצנו יד. המתווך אף הוציא מסמך מסכם לפגישה שבו כל הסיכומים. יומיים אחר כך קיבלנו טלפון מהמוכרת שהיא יורדת מהעסקה. ללא כל סיבה. האם חוקי הדבר?? האם הסכם בעל פה תחייב. תןדה

    • הפרת הסכם בע"פ לרכישת דירה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 25/02/2008 11:54

      רן שלום ! אמת הסכם למכירת מקרקעין מחייב כתב ואולם לאחרונה בתי המשפט מרככים הלכה זו. בכל מקרה סעיף 12 לחוק החוזים קובע חובת ניהול מו"מ בתום לב ובדרך מקובלת. לטעמי לאחר שקבעתם את כל הפרטים של העיסקה (או רובם) לאחר מו"מ שנשמך שבועיים לא ניתן להסתלק מהמ"ו בהודעה סתמית "אני יורדת מהעסקה". צד שלא נוהג בדרך מקובלת ולא בתום לב חייב לפצות את הצד השני בגין הנזק שנגרם לו עקב המשא ומתן. במקרה שלכם הנזק הוא ביטול הזמן, נסיעות, שכ"ט מהנדס ואולי שכ"ט עו"ד. המסמך שהוציא המתווך בהנחה שלא נחתם על ידי הצדדים לא יוכל להחשב, לדעתי, כזיכרון דברים אבל יוכל לשמש ראיה לגמירות דעתם של הצדדים ולשלב המתקדם אליו הגיע המשא ומתן. אני הייתי מוציא מכתב דרישה בדואר רשום לחתימה על חוזה ולקיום העסקה ומודיע שאי חתימה על חוזה לאחר שסוכמו כל הפרטים היא התנהגות בחוסר תום לב וכי אתם תעמדו על זכויותכם על פי כל דין. אני בספק אם תוכלו לקבל אכיפה משום שככל הנרה הסיבה לנסיגה מהמו"מ היא הצעה טובה יותר שקיבלו המוכרים והם ודאי כבר התקשרו בעסקה נוגדת. בהצלחה!

      • מו"מ ללא כוונת התקשרות
        yair82 | 29/02/2008 11:43

        לעניות דעתי, תוכלי לטעון שהיה כאן מו"מ ללא כוונת התקשרות שזוהי התנהגות בחוסר תום לב מישהו יוכל לתת חיזוק לדברי?