חיוב עובד בגין עלות הכשרתו

  • ביטול חוזה עם חברת סלקום והקנס בעקבות כך
    יסמין | 18/02/2008 20:14

    שלום,אני חתמתי על חוזה עם חברת סלקום שאומר כי עלי לשלם קנס בשווי שהוא משתנה לפי הותק שלי בעבודה,כלומר כאשר התחלתי לעבוד ב-2710/07 במידה והייתי עוזבת במהלך הקורס הייתי משלמת 1500 ש"ח,במידה והייתי עוזבת ישר בסיום הקורס הייתי משלמת 2500 ש"ח ובמידה ואני עוזבת במועד מאוחר יותר במהלך 12 חודשים,אז על כל חודש שעבר סכום הקנס מתקזז ב-200 ש"ח,כלומר אם עזבתי אחרי 3 חודשים אני אמורה לשלם 1900 ש"ח.העניין הוא שכאשר הגעתי לקבל את הטופס המעיד על גובה הקנס שאני אמורה לשלם נרשם כי אני צריכה לשלם 2300 ש"ח וזאת משום שהקיזוז של ה-200 ש"ח נעשה רק על חודש אחד לאחר עבודה של שלושה חודשים,הסברתי למנהל הישיר שלי כי זה לא מה שהוסבר לי כאשר חתמתי על החוזה ואין שום סיבה שאני אשלם סכום זה,לאחר כמה שעות שבוצע בירור הוסבר לי כי אכן אני צודקת והקנס הינו 1900 ש"ח.השאלה הראשונה שלי היא: האם חברה רשאית לטעות בסעיף כה חשוב ובמידה ולא הייתי שמה לב למה שכתוב בחוזה ומתעקשת על מה שהוסבר לי כאשר חתמתי על החוזה הייתי מחויבת ב-2300 ש"ח במקום ב-1900 ש"ח,הבדל של 600 ש"ח?האם אני יכולה לעשות משהו בנושא זה? בנוסף ברצוני לדעת מהו הסכום המקסימלי שניתן לקזז ממשכורתו האחרונה של העובד?

    • חיוב עובד בגין עלות הכשרתו
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 18/02/2008 21:27

      יסמין, התשובה לשאלה האם החברה רשאית לטעות היא שלילית. אבל טעויות קורות! יפה שהעמדת אותם על טעותם ובפועל הם תיקנו את הטעות ולא נגרם לך נזק. אגב בין 2300 ש"ח ל 1900 ש"ח ההבדל הוא רק 400 ש"ח לפי חישובי. מה כוונתל האם אני יכולה לעשות משהו בנושא? הרי בסופו של דבר "הקנס" הועמד על הסכום הנכון של 1900 ש"ח אז מה את רוצה לעשות להפוך למחלקת אכיפה וחינוך של איש אחד? לשאה מהו הסכום המקסימאלי דניתן לקזז ממשכורתו האחרונה של עובד התשובה היא שאם מדובר בקיזוז כדין אין מגבלה על הסכום וניתן לקזז את כל המשכורת האחרונה (בניגוד לקיזוז של עד רבע ממשכורת שאינה אחרונה).אני מקווה שעזרתי במקצת.