שינוי תנאי החוזה

  • סיום חוזה לפני הזמן לפי בקשת המשכיר
    לירן | 29/01/2008 01:18

    גיסי שכר לפני כחודש דירה ממכר לתקופה של שנה. לפני כמה ימים פנה המשכיר לגיסי בבקשה לעזוב את הדירה מכיוון שאישתו מאיימת להתגרש ממנו אם לא יחזרו לגור בדירה שאותה שוכר גיסי. בשבוע שעבר הגיע המשכיר לדירה הנ"ל בווית חברו והודיע לגיסי שאין בכוונתו לעזוב את המקום לפני שגיסי חותם לו על זיכרון דברים שבו גיסי מתחייב לפנות את הדירה עד לתאריך 13/2/2008 תוך כדי שהוא טוען בפניו שמצבו הנפשי, הכלכלי, והמשפחתי במצב ירוד. לאחר כמה זמן חתם גיסי על זיכרון הדברים, והתחייב לעזוב את הנכס עד לתאריך המדובר בידיעה שבמידה ולא ימצא דירה חלופית יצטרך לגור עם בנו הקטן ואשתו אצל הוריו עד למציאת דירה חדשה. יש לציין שהמשכיר התחייב בזיכרון הדברים לאחסן חפצים של גיסי (כגון ריהוט, מכשירי חשמל וכד') בחדר מסויים בנכס עד למציאת דירה אחרת ע"י גיסי. היום בתאריך 28/1/2008 הגיעו לאוזנינו שאישתו של המשכיר סיפרה לכמה אנשים במספרה שהיא אינה מתכוונת להתגרש מבעלה וכל הסיפור היה המצאה כדי לחזור לדירה הנ"ל. ברצוני לדעת אם יש אפשרות לא לקיים את זיכרון הדברים(מצד גיסי) מבחינה חוקית. אני מתנצל על ההודעה הארוכה אך חשבתי להביא את הסיפור במלואו. אודה לכם על התשובה, בברכה לירן.

    • שינוי תנאי החוזה
      עו"ד טלי קסלר | 29/01/2008 15:47

      הנסיבות שבו החתמת גיסך על התיקון לתנאי השכירות אמנם בעייתיות, אולם, אני מתקשה לראות איך הוא יכול כעת לסגת מהחוזה החדש עליו חתם. הדברים מצויים בתחום האפור. לצערי, אין באפשרותי, כעו"ד, לייעץ לו להפר את החוזה, שכן הוא יהיה חשוף לתביעה.