ייצוג עצמי בעבירות אלימות

  • שאלה של עו"ד צעיר
    אביתר | 19/06/2011 15:09

    שלום רב! לפני כשנה וחצי, עוד בהיותי מתמחה, הסתכסכתי עם גיסי (אחיה של אשתי) ובני משפחתו, סכסוך קולני שעד מהרה עבר לצערי לחילופי מהלומות כשהוא החל לתקוף אותי ואני נאלצתי להתגונן. לציין שהאירוע קרה בביתו שם שהו שתיי אחיותיו ואין כל עדים לטובתי. כתוצאה מן המהלומות נפגענו שנינו, וכל אחד פינה את עצמו לטיפול רפואי. הגשתי תלונה במשטרה, והוא הגיש גם כן תלונה מס' שעות לאחר מכן, כשהיא מחוזקת בגירסאות של אחיותיו שתואמות להפליא באופן מוזר... נודע לי לפני כשבוע כי התיק נגדו נסגר מחוסר ראיות ואילו נגדי החליטה התביעה המשטרתית להגיש כתב אישום בגין תקיפה הגורמת חבלה של ממש וההקראה עוד כחודש. צילמתי את חומר החקירה ונדהמתי לגלות את תיאום הגירסאות והשקרים של בני משפחתו, אולם ברור לי כי אני בבעיה כי זהו חומר הראיות הקיים ואין כל תמיכה בגירסתי שלי להגנה עצמית. אני מחוסר כל עבר פלילי כמובן, וכל עתידי לפניי, ואציין שאני מעוניין לייצג את עצמי. עוד אציין כי הוא מתעקש בעמדתו ולא מוכן להודיע למשטרה כי שיקר בעדותו. שאלותיי: 1. האם כדאי להיפגש עם התובעת ולפעול לביטול כתב האישום? בהנחה שגיסי- המתלונן- מתגורר כיום בחו"ל- מה הסיכוי שיהווה זה שיקול של התביעה לעשות כן? 2. מדובר בסכסוך משפחתי, ואשתי (אחות המתלונן) תעיד לטובתי בביהמ"ש אולם בזמן האירוע מסרה גירסה שלא בדיוק תומכת בגירסתי אלא באחיה, כתוצאה מלחץ שהופעל עליה... האם לחזרה מעדותה במשטרה יש משקל בכלל בביהמ"ש? 3. ישנה אפשרות כי אוכל להקליט מי מבני המשפחה שנכחו באירוע, ללא ידיעתם, ולהשתמש בהקלטות אלה לטובתי בעת הפגישה עם התביעה? 4. והחשוב מכל: בהתחשב בגילי, עברי ובכך שבאמת היה זה סכסוך משפחתי- מה הסיכוי שלי??? גם לביטול כתב האישום וגם בביהמ"ש 5. מה צפוי לי מבחינת ענישה??? 6. האם העובדה שאני הגשתי תלונה ראשון יש לה חשיבות?

    • ייצוג עצמי בעבירות אלימות
      עו"ד יוסף רז | 19/06/2011 15:26

      אביתר שלום תסלח לי ידידי למקצוע על התשובה הבוטה אבל למקרא שאלותיך עולה מסקנה אחת ברורה: אסור לך בשום פנים ואופן לייצג את עצמך. חסרה לך הבנה בסיסית במשפט הפלילי. אל תיקח את זה קשה, כשקניתי בית נעזרתי בעו"ד אחר שינסח את החוזה... לאור גילך הצעיר, עובדת היותך עו"ד והסכנה בשלילת הרישיון, אני ממליץ לך לשכור את שירותיו של עו"ד פלילי בהקדם, רק אז תוכל לקבל יצוג משפטי הולם בהצלחה

      • ראשית תודה על המענה המהיר אולם
        אביתר | 19/06/2011 17:00

        אודה לך מקרב לב אם תענה על שאלותיי לגופו של עניין. זה מאוד חשוב לי. תודה מראש

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 19/06/2011 17:24

          אביתר שלום לא עניתי לגופו של עניין לא בגלל חוסר רצון לסייע לך, אלא מהסיבה הפשוטה שהפורום נועד לענות על שאלות קונקרטיות. אין אפשרות על גבי האתר לקחת תיק פלילי, לנתח אותו ראייתית ולהמליץ על דרך פעולה. זאת מאחר ויש מכלול נסיבות ומשתנים שונים שאינך מודע להם. אתה זקוק לעו"ד פלילי שילמד את חומר הראיות על בוריו ויכוון אותך פורום זה צערי אינו הכתובת בשבילך בהצלחה בהמשך הדרך

          • תודה אכן אעשה כן, רק שאלה
            אביתר | 19/06/2011 19:39

            שאלה לי פשוטה, לצורך ידיעה אישית: האם ההחלטה להגיש כת"א כנגד אחד ולסגור כנגד האחר- בסיטואציה של קטטה וללא עדים אובייקטיביים- יש בה טעם לפגם או בסיס להגנה מן הצדק?

    • מצטרף לעמדתו של עו"ד רז
      עו"ד לירן זילברמן | 19/06/2011 19:24

      ההליך הפלילי הוא סבוך ודורש הבנה מעמיקה. אני מצטרף לעמדתו של עורך דין רז.  ביטול כתב האישום, זו פנטזיה בשלב זה. כשם שרופא לא מנתח את עצמו, כך גם על עורך דין, בטח ובטח כאשר מדובר בעורך דין צעיר,  לשכור שירותיו של עו"ד המומחה בתחום או לחילופין לקבל עליו את שירותי הסנגוריה הציבורית. עצתי, בדומה לעצתו של עו"ד רז היא לשכור שירותיו של עו"ד פלילי ויפה שעה אחת קודם

      • אשכור שירותיו של עו"ד מומחה, אך
        אביתר | 19/06/2011 19:38

        שאלה לי פשוטה, לצורך ידיעה אישית: האם ההחלטה להגיש כת"א כנגד אחד ולסגור כנגד האחר- בסיטואציה של קטטה וללא עדים אובייקטיביים- יש בה טעם לפגם או בסיס להגנה מן הצדק?

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 19/06/2011 20:34

          טענת אכיפה בררנית הינה טענה בעלת משקל משמעותי, אבל הכל תלוי במכלול הנסיבות אותן יש לבחון בעין מקצועית. מה שאתה קורא קטטה קורא המתלונן תקיפה. ולכן צריך לבחון את חומר הראיות ולהבין מדוע בחרה המשטרה להאמין לצד השני.