תביעה נגד המשטרה

  • תביעה של משטרה על אובדן פרנסה
    ירון | 19/06/2011 10:56

    שלום רב, כנגד אבי שהוא בעל חברת אבטחה נפתח לפני שנתיים וחצי תיק בגין זיוף וקבלת דבר במרמה.בתיק נעשתה עבירת זיוף טכנית בלבד, בשל תום לב וחוסר ידע משפטי .בגלל שלאבי בחברה לא היה דף לוגו, הוא גזר חלק עליון ותחתון של המסמך (ששייך לו), הדביק לוגו ושלח למשטרה.כל זה במסגרת הליך לקבלת נשקים נוספים לחברת האבטחה. על כך נפתח לו תיק ונלקחו כל הנשקים מהחברה, אשר כמובן פגע קשות בפרנסתו. לפני כ -3 חודשים , התיק נסגר בעילת " אין ראיות מספיקות" והשאלה האם אפשר לתבוע את המשטרה על אובדן פרנסה או שזה קשה בגלל שהמשטרה יכולה להגיד שזה נעשה במסגרת תפקידה. כי אני טוען שעל עבירה "טכנית" בתום לב לא היו צריכים בכלל לפתוח תיק ולגזול פרנסה אצל אבי. האם מבחינה פרקטית זה אפשרי לתבוע את המשטרה על אובדן פרנסה? תודה רבה, ירון

    • תביעה נגד המשטרה
      עו"ד יוסף רז | 19/06/2011 11:14

      ירון שלום לפי מה שתיארת, אביך צריך להודות למשטרה ולא לתבוע אותה אם בוצעה עבירה (כפי שאתה מתאר) ולא הוגש כתב אישום הרי שאביך יצא בזול ובוודאי שאין כל מקום להגיש תביעה נגד המשטרה במידה ויוגש ערר על ההחלטה לסגור את התיק מחוסר ראיות ועילת הסגירה תשתנה להיעדר אשמה, רק אז תוכל לחשוב על תביעה וגם אז, להערכתי במקרה שתיארת, סיכוייה קלושים זכיה בתביעה שכזו מחייבת הוכחה שהמשטרה פעלה בצורה לא סבירה באורך קיצוני, פתיחה בחקירה כנגד מישהו שמודה בביצוע עבירה בהחלט לא עונה על קריטריון זה בהצלחה

      • המשך שאלה
        ירון | 19/06/2011 12:10

        תודה על התשובה. הבנתי שבגלל שהתיק נסגר אבי יכול לדרוש נשקים חזרה ממשטרה. אני כתבתי מכתב שיחזירו את הנשקים ואפילו לא קיבלתי מהם שום התייחסות.

        • תגיד לאביך לפנות בעצמו לתחנה ולבקש זאת מקצין החקירות  לת
          עו"ד יוסף רז | 19/06/2011 12:43

          • שאלה אחרונה
            ירון | 20/06/2011 00:15

            האם בסיטואציה הזו, יש מקום לבקש שינוי עילת סגירה, כאשר יש הודעה בעבירת זיוף "טכנית", המתוארת לעיל?

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 20/06/2011 09:37

              אם אביך אכן הודה בעבירה הסיכויים קלושים יחד עם זאת, בקשות לשינוי עילת סגירה יש לעשות באמצעות עו"ד פלילי, מאחר וייתכן ובחינת חומר הראיות בעין מקצועית תוביל למסקנה אחרת

              • המון תודה!  לת
                ירון | 20/06/2011 10:39