ייעוץ משפטי קונקרטי

  • שאלה דחופה לעו"ד
    ליאת | 10/06/2011 16:27

    חוב פלילי שהפך לחוב אזרחי?יש לי חברה שהלוויתי ממנה סכום כסף של כמה מאות אלפי שקלים בשנת 2007 והיא התלוננה עלי במשטרה בעקבות לחץ של אנשים מהעבודה (עבדנו יחד) ששנאו אותי וכך היא התלוננה התלונה הגיעה לבית המשפט המחוזי וכתב אישום ואני פוטרתי מעבודתי ללא מענק (עובדת מדינה 23 שנים) והקפיאו לי את הפנסיה ל 7 שנים. פסק הדין ניתן ע"י ביהמ"ש העליון בשנת 2009 והרכב השופטים קבע שלגבי סכום הסחיטה כביכול שהורשעתי בו אני אפצה אותה ב 80,000 ש"ח שהיו ברשותי - וכך עשיתי דרך קופת בית המשפט ,ולגבי יתר הכסף בערך 200,000 ש"ח קבע העליון כי בגלל שכתב האישום לא ייחס לי עבירה פלילית על כסף זה אז הם לא פסקו על זה כלום , למרות שהפרקליטות רצו שגם הסכום הזה יוחזר במסגרת "קנס" במרכז לגביית קנסות - אך העליון דחו את הבקשה.במשך כל התקופה החברה הזאת שהתלוננה ממשיכה להגיע אלי לבית היא כתבה בכל מקום שהיא לא רוצה את הכסף וגם את ה 80,000 ש"ח שפיציתי אותה היא תחזיר , כמו כן היא מגיעה אלי ושמה לי על השולחן כסף בטענה שהיא רוצה לכפר על העוול שעשתה לי .היא אף מימנה לי את הערעור לבית המשפט העליון (היא אישה מלירדארית) והכל בכדי שאצא זכאית . אני לא מרגישה נוח עם החברה הזאת היות והיא לא יציבה בנפשה , היא כבר הרסה לי את החיים פעם אחת , יום אחד היא "מוותרת" על החוב יום אחר היא פונה לכל מיני גורמים לשאול איך אפשר לגבות ממני את החוב וחוזר חלילה .חתמתי איתה על הסכם שאני אחזיר לה את הכסף מכספי הפנסיה שיגיעו אלי ואני אעביר לה את כל ה200,000 ש"ח בבת אחת אם יהיה לי לפני ,והיא כל הזמן רוצה לערוך שינויים בלי סוף בהסכם למרות שהיא יודעת שאני חסרת כל , ללא דירה וללא רכוש. נמאס לי ממצבי הרוח הקיצוניים שלה שאני מרגישה שאני צריכה לחיות בצל הפחד ממצבי הרוח שלה . לכן רצתי לשאול אותך האם כדאי לי לייעץ לה לפנות להוצאה לפועל לגבי החוב? וכך לא יהיה יותר מידי דיבור ביננו כי הקשר איתה עושה אותי חולה ואני לא מעוניינת להמשיך להיות בקשרלא עדיף שאני אהיה חייבת להוצאה לפועל ולא לה ?או אם יש רעיון אחר יתקבל בברכההמון תודה ושבת שלום

    • ייעוץ משפטי קונקרטי
      עו"ד יוסף רז | 11/06/2011 09:33

      שלום ליאת הפורום נועד אמנם לסייע לאנשים בבעיות קונקרטיות אך אין באפשרותנו להחליף ייעוץ משפטי לסוגיה הקונקרטית שהצגת אני מציע לך לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד פלילי בהצלחה