התחזות- אונס במרמה

  • התחזות
    ליבנת | 05/05/2011 01:05

    טרנסג'נרית שהציגה את עצמה כאישה, יצרה מערכת יחסים עם גבר ולא סיפרו לו אודות מינה הגנטי-ביולוגי. בין השניים מתפתחת מערכת יחסים הכוללת קיום יחסי מין. לאחר מכן כשהקשר מתפתח והוא מציע לה נישואים היא מגלה בפניו כי נולדה כגבר. האם הוא יכול לתבוע אותה בעבירת התחזות לפי ס' 441 לחוק העונשין? ומה היסודות הנדרשים לשם הרשעה בעבירה זו?

    • התחזות- אונס במרמה
      עו"ד יוסף רז | 05/05/2011 09:09

      ליבנת שלום הסיטואציה אותה תארת בעייתית מאוד. תחילה עלייך להבין שתביעה בהליך פלילי מתבצעת על ידי המדינה ולא ע"י אדם פרטי (למעט מקרים חריגים של קובלנה פלילית) בסיטואציה שתארת אותו אדם צריך לחשוש לא רק מאישום בעבירת התחזות, אלא מאישום חמור הרבה יותר בעבירת אינוס. זאת לאור הרשעתו המפורסמת של סבאר קשור, ערבי שהתחזה ליהודי והורשע באונס. אבל אני מסייג את דברי, הכל תלוי בפרטי המקרה הספציפי יום טוב