תשובה

  • האם זה הטרדה מינית?
    אמיר | 06/11/2010 23:44

    הייתי בדיסקוטק. כמה בנות ביקשו שאצלם אותן במצלמה שלהן. צילמתי ואח"כ נתתי את המצלמה לאחת מהן וביקשתי שתצלם אותי עם חברה שלה. עמדתי ליד חברה שלה וחיבקתי את הכתף שלה בזמן הצילום. היא צילמה וזהו- הלכתי.

    • תשובה
      עו"ד שרי טל | 07/11/2010 00:03

      אם היא לא ניסתה להסיר את היד שלך, ואתה לא התעקשת לשים את היד עליה- או שהיא לא אמרה לך משהו על היד, או שאתה הערת הערה שאינה במקומה- אין סיבה שזה יחשב להטרדה מינית.

      • שאלה חשובה
        אמיר | 07/11/2010 11:30

        ברור שלא היתה מחשבה פלילית שכן החיבוק היה רק לצורך התמונה המשותפת ולאחר מכן הלכתי. אולם אם היא אמרה שלא נוח לה במשך 3 השניות של התמונה ולא שמעתי בשל הרעש של המוזיקה. היום בנות יכולות לחטוף קריזה ולהתלונן.. מה את חושבת??

        • תשובה
          עו"ד שרי טל | 07/11/2010 12:08

          בכל מקרה, גם אם תוגש תלונה נגדך, בחקירה אתה יכול לספר את הצד שלך בסיפור- והתיק יכול להיסגר ולהסתיים בטוב. ולגבי הנושא של השמיעה- אם לא שמעת אותה, אז איך אתה יכול לדעת מה היא אמרה. ואם שמעת שהיא אמרה שלא נוח לה- אז היית צריך לפעול אחרת. באופן עקרוני, ולפי לשון החוק, די בהערה עצמה. אבל אתה יכול לבחון את הדברים באופן אובייקטיבי- היכן נגעת בה, למשך כמה זמן וכו'. ותגיע למסקנות בעצמך. בנוגע לתלונה, עדיף שלא להתרגש יתר על המידה ולהמתין שמשהו יקרה על פני להכניס את עצמך מראש לסרטים לא טובים ומיותרים.