אתרים אסורים

  • בקשר לדבר פורנוגרפיה
    רמי | 12/07/2010 12:28

    אם אני רוצה להכנס לאתר אינטרנט עם תוכן פורנוגרפי ואני רואה שיש שם גם תוכן פדופילי,אז אם אני נשאר באותו אתר אינטרנט אבל לא נכנס אל התוכן הפדופילי שבו , האם אני עברתי על החוק ?

    • אתרים אסורים
      עו"ד גיל משה | 12/07/2010 19:23

      רמי שלום. למיטב ידיעתי מחוייב ספק האינטרנט שלך לדווח על גלישה באתרים המוגדרים כפדופילים. לא כל כניסה לאתר כזה תגרום לחקירה משטרתית שכן קיים סיכוי שאדם נכנס בטעות לאותו אתר. המשטרה מחפשת דפוס התנהגות. העובדה כי באתר מסוים קיים חומר חוקי לצד חומר פורנוגרפי אסור, איננה הופכת את האתר לאתר גלישה חוקי. טענות לפיהן הנך גולש "בחלק המותר" של האתר, לא בהכרח יביאו לך ישועה ועדיף כלל לא להגיע למצב בו אתה נחקר בגין עבירה כזו (זה בודאי לא דבר נעים). עשה לעצמך טובה ונטוש את האתר!! בכבוד רב עו"ד גיל משה

      • השאלה שלי היא כזאת
        רמי | 12/07/2010 20:32

        האם מבחינה משפטית מה שקובע זה האם האדם התכוון לעבור על החוק? הרי באינטרנט אפשר לראות דרך הקבצי אינטרנט זמניים האם האדם נכנס בדף האינטרנט לתוכן האסור,לא?

        • תוכן אסור
          עו"ד גיל משה | 13/07/2010 18:13

          רמי שלום. אינני בטוח כי הצלחתי להבין את השאלה. אבל באופן עקרוני, אם אדם גולש באתר בלתי חוקי "ומבלה" בו זמן ממושך ניתן להסיק שהוא התכוון לגלוש באותו אתר. ברור שאם נחקר יוכל להוכיח שאדם אחר נכנס לאתר, תוך פריצה למחשב. או שוירוס השתלט על המחשב והחל לבצע גלישה כאשר אותו אדם כלל לא היה מודע לכך אז יהא בכך פטור מאחריות פלילית. בדר"כ במקרים שיש חשד כזה. תופסת המשטרה את המחשב וכפי שציינתי בודקת אם מדובר בגלישה אקראית או שמדובר בדפוס התנהגות. בדרך זו ניתן להסיק אם הייתה כוונה. אני מקווה שהפעם הצלחתי להשיב על שאלתך. עו"ד גיל משה

          • אז אם ככה
            רמי | 14/07/2010 01:33

            האם אתה לא מסכים איתי שהמשטרה יכולה לדעת לפי סוג הקובץ שיש במחשב האם האדם נכנס לקובץ לא חוקי? כי נראה לי שלפי הטענה שלך אם אני עובר ברחוב בלילה ורואה אונס מיני אז בגלל שאני ראיתי את זה אני גם שותף לעבירה, אבל זה לא נראה לי הגיוני אני חושב שההגיון זה האם האדם התכוון לבצע עבירה כולל במקרה שאני שאלתי שלמשטרה יש כלים ברשות החוק להכנס לקבצי המחשב של החשוד ולראות האם אותו גולש נכנס אל אותו תוכן אסור. זה נראה לי יותר הגיוני. האם אני טועה בכך ? אם כן אז למה?