צו הגנה מפני הטרדה מאיימת

  • צו הגנה מהטרדה מאיימת
    אלמונית | 10/07/2010 18:52

    שלום רב, רציתי לשאול האם למיטב ידיעתכם בית המשפט ייענה לבקשה למתן צו הגנה מהטרדה מאיימת כשנסיבות העניין הן כדלקמן: מדובר בסכסוך שכנים עקב רעש. הרעש נמשך חודשים (הם המרעישים, אם היה ספק) והבעיה נמצאת בטיפול השוטר הקהילתי. בהנחייתו, הזמנו לשכנים משטרה ולאחר שהשוטרים עזבו את המקום, הם יצאו למרפסת והתחילו לצעוק עלינו שהם יפוצצו אותנו, אחד הגברים אמר שהוא יזיין אותי כשהוא יראה אותי, יציקו לנו, ישפכו לנו זבל למרפסת וכיוצ"ב (מדובר בזוג ובנם המפגר וכל אחד מהם השמיע איום כלשהו בעצמו)- העניין הוקלט והוגשה תלונה במשטרה. מעבר לכך, הם הכפישו את שמנו בכל הבניין לא פעם ולא פעמיים, צרחו שאנחנו "רוסים מסריחים", "משוגעים", אמרו שיסיתו את השכנים נגדנו ויוציאו אותנו מהבניין וכו'... זה הגיע למצב שבו אני פחות או יותר גרה עם ההורים שלי, מסרבת להיכנס לבניין ללא ליווי, לא יוצאת למרפסת לעשן מחשש שירעו לי, עולה ויורדת במדרגות במקום במעלית וכך הלאה. מאז הגעתם של השוטרים, בני המשפחה מעירים אותנו בכל יום ב4-5 בבוקר, עם רעשים של גרירת רהיטים ודפיקות של פטיש/מקל על הרצפה, דבר זה נמשך במשך שעות! הפגיעה ברמת החיים שלנו מאוד מאוד קשה ולמעשה, הפכנו לאסירים בביתנו. אני חוששת לשלומי. בנוסף לשאלתי בדבר הסיכוי שבקשתי תיענה, האם מספיק שאני אגיש את הצו או שבן זוגי צריך להגיש אחד גם בעצמו? האם צריך להגיש בקשה לצו לכל אחד מבני המשפחה המציקה והמזיקה נפרד או שאפשר להגיש אותו נגדם, כמשפחה? אני מאוד אעריך תשובה מהירה, הייתי שמחה ללכת לבית המשפט כבר מחר, בתקווה לקבל את החיים שלי בחזרה.

    • צו הגנה מפני הטרדה מאיימת
      עו"ד קובי מרגולוב | 10/07/2010 20:14

      על פי מסכת האירועים המתוארת על ידך, בהחלט יש סיכוי יותר מסביר שבקשתך לצו תיענה בחיוב. את הבקשה את יכולה להגיש יחד עם בן זוגך, תוך הדגשה כי הצו הוא מפני הטרדה מאיימת כלפי מי מכם או מי מבני משפחותיכם. עם זאת, אני הייתי מתמקד במקביל בטיפול משטרתי בתלונה בגין איומים אשר הוגש על ידכם, הגם שבוודאי תישאלו על ידי שופט/ת שידונו בבקשה מה סטטוס הטיפול בתלונה. חשוב להדגיש, כי לאחר קבלת צו במעמד צד אחד, יתקיים בתוך שבוע ימים דיון במעמד שני הצדדים, אליו יזומנו גם שכניכם הנחמדים. עוד לציין, כי מעשי השכנים ייתכן ומהווים עבירה על חוק העזר העירוני מבחינת שעות מנוחה וגם זאת הייתי מדגיש. בהצלחה

      • שלום עו"ד מרגולוב, כמה הבהרות בבקשה
        אלמונית | 10/07/2010 21:57

        ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה שלך. עזרת מאוד.שנית, האם אני יכולה להגיש את הצו בעצמי ולבקש הגנה גם לבן זוגי מבלי שהוא יגיע מחר בעצמו? הוא יוכל להגיע בשבוע הבא גם אם הוא לא יחתום בעצמו על הבקשה?שלישית, האם נצטרך עורך דין לדיון של שבוע הבא (אני חושבת רחוק...)? על איזו עלות מדובר בערך? תודה רבה רבההפורום הזה מציל חיים!!!

        • הבהרות בנוגע לצו למניעת הטרדה מאיימת
          עו"ד קובי מרגולוב | 11/07/2010 18:40

          כדאי מאד שבן זוגך יהיה נוכח במעמד הדיון, זה יקנה מימד נוסף של רצינות לבקשה. לגבי הדיון במעמד שני הצדדים לא בטוח שתצטרכו עו"ד, תלוי בדינמיקה שתתפתח בדיון ראשון, במעמד צד אחד. *************************** בהצלחה