בנקאות - כספומט לפושט רגל

  • כספומט לפושט רגל
    אילן טל | 08/09/2010 08:19

    שלום רב, הוכרזתי כפושט רגל ב 2009. יש לי חשבון בבינלאומי לשם מועברות כל הכנסותיי כ6500 שקל הכנסות מביטוח לאומי לצמיתות. נכות. הבנק סירב לאשר לי כספומט למשיכת כספים. האם מותר לו? בגלל זה אני משלם יותר עמלות ובגלל זה אינני יכול למשוך כסף בימי שישי שהבנק סגור אם הקצבה נכנסת בימי שישי. הרי כספומט זה לא אשראי! זה רק כרטיס שאני יכול למשוך כסף מחשבוני כל עוד אני ביתרת זכות.

    • בנקאות - כספומט לפושט רגל
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/09/2010 23:15

      שלום רב, הפעלת חשבון לפושט רגל מצריכה אישור ביהמ"ש. אם ביהמ"ש יאשר לך הפעלת כספומט הבנק יציית. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • כספומט לפושט רגל
      אסף מירוז, עו"ד | 12/09/2010 09:16

      ככלל, פשוט רגל אינו רשאי לבצע פעולה כלשהי בנכסיו, אלא באישור או באמצעות הנאמן/המנהל המיוחד על נכסיו. לכן, עליך לפנות לבנק באמצעות הנאמו/המנהל המיוחד שלך.