המשך תשובה

  • תוספת לשאלה
    אושרה | 01/09/2010 16:02

    בחשבון המשותף שלנו יש הלוואה שרק אני חתומה עליה בפועל, ואני עכשו מקבלת אבטלה האם הם יכולים לעקל את המשכורת של בעלי על החלק היחסי של החוב? (המינוס חוץ מההלוואה)

    • המשך תשובה
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/09/2010 22:37

      שלום רב, יש לבחון את מסמכי ההתקשרות עם הבנק, ע"מ לדעת אם בעלך גם כן חייב בגין ההלוואה (למרות שאינו ערב). אם הוא חייב, כעיקרון הוא חשוף לעיקולים, הגם שמשכורת תעוקל על פי רוב רק בשלב ההוצל"פ. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך שאלה
        אושרה | 02/09/2010 00:17

        תודה רבה לך, אתם ממש עוזרים בעלי לא חתם על שום מסמך שקשור להלוואה, אני הייתי לבדי כאשר לקחתי אותה לגבי עיקול המשכורת , זה לא קשור לעיקול זמני? שענית לי מקודם? וגם שוב מקווה שנגיע להסדר ואז לא יצטרכו להגיע לעיקול משכורת

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 02/09/2010 10:33

          שלום רב, למרות שבעלך לא חתם על ההלוואה. אם ניהול החשבון המשותף שלכם זה "כל אחד בנפרד", אז די בחתימך ע"מ לחייב את בעלך בחשבון (חוב ההלוואה משויך לחשבון). ביחס לעיקול משכורת- להערכתי לא יינתן צו כזה כעיקול זמני, אלא רק במסגרת ההוצל"פ. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות