בנקאות - עיקול בהוצל"פ

  • עיקול קופת גמל דחוף ביותר
    דניאל | 30/06/2010 18:59

    במסגרת פסק דין הוחלט בהוצל"פ כי תעוקל קופת הגמל שלי. שאלתי: אני חייב לבנקים סכומים רציינים האם הבנק לא בא בנעלי המעקל היינו האם לא כול לפנות לבנקים ולבקש מהם להטיל עיקול על העיקול וכך הכסף לא יעבור לנושים אלא לכיסוי חובותיי בבנקים אודה על משוב מהיר

    • בנקאות - עיקול בהוצל"פ
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/06/2010 20:56

      שלום רב, שאלתך אינה ברורה דיה. ככל שהבנקים פתחו תיק הוצל"פ/תביעה - הם יכולים לעקל. ככל שטרם - לא. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבהרה בנושא עיקול קופות גמל דחוף
        דניאל | 01/07/2010 10:14

        במסגרת מאבק משפטי בהוצאה לפועל עיקל לי גורם מסויים (לא הבנק ) את קופת הגמל שלי והגיעה פקודת מימוש. במקביל אני חייבת לשני בנקים סכומי עתק האם אני יכול לנצל עובדה זו ולבקש מהבנקים שיטילו עיקול על העיקול שהוטל על קופת הגמל שלי וכך הכספים שלי יועברו לכיסוי החובות בבנקים ולא לידי הגורם המעקל מקווה שהפעם אני ברור תודה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 01/07/2010 16:47

          שלום רב, לא רק שאת יכולה לעשות זאת, אלא מומלץ לעשות זאת בדחיפות, ואף להבהיר לבנקים שאם לא יפעלו בדחיפות, לא יזכו לראות ממך כסף. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקים
      kol10 | 12/07/2010 11:12

      שלום דניאל! אם אתה לקוח משפטי של בנק מאוד חשוב לבדוק את החיובים שנעשים עלידי עורכי הדין בהוצאה לפועל ואת הריביות ולא לחתום על הסכמים לפני שבדקת עם מומחה לניהול בנקאי תקין מה מותר להם לגבות ומה לא! עורכי הדין הם גם עוכרי דין ויש להיזהר מעורכי הדין של הבנקים!