בנקאות - גניבת שיק

  • נגנב לי הארנק עם צ'ק פתוח וחתום על ידי!!
    מתוסכלת | 03/12/2009 10:48

    לקח לי זמן להבין כי הצ'ק המדובר היה בארנק בזמן הגניבה לכן לא ביטלתי אותו במיידי..שאלתי אם כך היא, האם יש סיכוי כלשהו שהצ'ק הזה יצוץ מתישהו אם נניח והגיע לידיים ממש לא נכונות??? האם הודעה על גניבת הצ'ק בבנק מספקת או שמא הייתי צריכה להודיע למקור אחר בנוסף?? ואם הגיע לידיים לא נכונות האם הודעת הביטול משנה משהו בכלל?? אשמח לקבל תשובה כי אני ממש לא רגועה! תודה מראש

    • בנקאות - גניבת שיק
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/12/2009 00:25

      שלום רב, ביטול השיק בבנק יגרום לכך שאם השיק "התגלגל" למישהו , הוא רשאי להפקיד השיק, וכשהשיק "יחזור" (כי ביטלת אותו), הוא יפנה להוצל"פ כנגדך. אני מציע שתפני למשטרה, תגישי תלונה על הגניבה, ותדגישי שהיה שם שיק (תוך כדי נקיבה במספר השיק, הבנק והסניף). הדבר יסייע לך בהוצל"פ ע"מ להתגונן מהדרישה תשלום השיק, וסיכוייך טובים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות