בנקאות - תשלום "תחת מחאה"

  • תשלום בצ'ק "תחת מחאה"
    ברק | 03/12/2009 08:07

    שלום רב! במידה ובן אדם נאלץ (בשל לחץ זמן ותנאי פורס מזור) להחזיר כספים לבנק ,אך לא מסכים עם זה(רואה כדרישה בלתי חוקית) ומשלם בצ'ק חתום בתוספת "תחת מחאה"- האם זה חוקי לחתום כך ואם הצד השני חייב לקבל צ'ק כזה והאם הפעולה הזאת נחשבת שהתשלום בוצע והחוב נפרע. האם רק בחתימה כזאת -"תחת מחאה"- ניתן לאחר מכן לפנות לבית המשפט בתביעת החזרת כספים שנאלצתי לשלם. מה הם הסיכונים לחותם "תחת מחאה"? בתודה, ברק

    • בנקאות - תשלום "תחת מחאה"
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/12/2009 00:27

      שלום רב, ככל שתרשום מילים אלו על השיק, קיימת אפשרות שהבנק יסרב לפרוע את השיק. עדיף שתרשום זאת במכתב לוואי שישוגר לבנק בדואר רשום, יחד עם השיק. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות