בנקאות - חשבון נאמנות של עו"ד

  • חשבון נאמנות של עו"ד
    עו"ד מת"א | 30/11/2009 21:45

    א. האם חל איסור על הבנקים להנפיק כרטיס אשראי לחשבון נאמנות של עו"ד? ב. הואיל ומדובר בחשבון נאמנות נאמר לי ע"י הבנקאי שלא ניתן לעשות בו הוראת קבע. ברצוני לעשות הוראת קבע להנהלת בתיהמ"ש. ניתן לנקוט בפעולה כלשהיא לביטול הגזרה? ג. עפ"י הצו לאיסור הלבנת הון נאמר לי ע"י הבנקאי שחל עלי איסור לבצע ביום עסקים פעולות שהיקפן עולה על 100,000 ש"ח. מה ניתן לעשות? מדובר בחשבון נאמנות למס' רב של לקוחות. במידה ואני צריך להפקיד יותר מ- 100 אלף ש"ח לפתוח חשבון נפרד ללקוח למס' ימים, זה הרי אבסורד לפתוח חשבון לכמה ימים בלבד עד להעברת הכסף ללקוח. תודה מראש

    • בנקאות - חשבון נאמנות של עו"ד
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/12/2009 00:03

      שלום רב, אכן, בחשבון נאמנות בנקים לא מנפיקים כ.אשראי. את ה"ק להנהלת בתיהמ"ש בצע מחשבון הוצאות של עו"ד. ביחס להיקף הפעולות, דעתי כדעתך ביחס לאבסורד, אך איני מכיר פתרון אחר ממה שהצעת בעצמך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • חשבון נאמנות של עו"ד
        עו"ד מת"א | 01/12/2009 00:24

        עו"ד זילברפלד נכבדי, תודה על הסיוע. האם אני מבין נכון? אני יכול לפתוח חשבון בנוסף לחשבון העסקי והנאמנות שלי לצורך "הוצאות של אגרות וכד'" ולהזרים כספים לחשבון זה מהחשבון נאמנות תוך ציון בטופס הצהרת הנהנים בעת פתיחת החשבון הנ"ל כי מדובר בחשבון ללא נהנים . האם מותר לעו"ד, עפ"י הצו לאיסור הלבנת הון, להחזיק בחשבון נפרד "חשבון הוצאות"? תודה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 01/12/2009 19:51

          שלום רב, אכן. עו"ד רשאי לפתוח חשבון עסקי, שיוגדר כ"חשבון הוצאות", ובו אין נהנים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות