בנקאות - מידע ב- BDI

  • העברת מידע שלילי לחברת BDI בגין 2 פיגורים במשכנתא
    יניב | 29/11/2009 08:05

    היו לי שני פיגורים במשכנתא ששולמו אחרי 4 חודשים , אך לאחר שנה גיליתי כי הבנק העביר מידע שלילי לחברת BDI , מבדיקה שערכתי בחוק של נתוני אשראי סעיף 16(5) מצויין כי הוראות אילו לא יחולו בגין הלוואות שניתנו לדיור . האם הבנק פעל בניגוד לחוק . אודה על עזרתך בנושא . כמו כן לא קיבלתי שום מכתב מהבנק לגבי התראת החוב , כאשר פניתי לבנק , טען הבנק כי אין בכוונתו להמציא לי את המכתבים שנשלחו . תודה יניב

    • בנקאות - מידע ב- BDI
      עו"ד אבי זילברפלד | 29/11/2009 22:36

      שלום רב, ספק אם תוכל להוכיח שהבנק העביר הנתונים ל- BDI. ביחס למכתבי ההתראה, ככל שהבנק הוציא מכתבים כאלו, וודא אם כתובתך בבנק נכונה, ואם כן ובכ"ז לא קיבלת, שלח לבנק מכתב על כך, ועליו להמציאם לידיך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • העברת נתונים לBDI
        יניב | 30/11/2009 08:40

        בדוח BDI מצויין כי בנק מזרחי טפחות העביר את הנתונים . בנוגע למכתבים שלא קיבלתי , שלחתי מכתב לבנק והודה כי העביר את הנתונים לBDI ובנוגע למכתבים טען כי איננו מתכוון להמציא לי את המכתבים שנשלחו אלי , ועוד היסיף כי אין ספק כי הם נשלוח אלי בדואר . אך מה בנוגע לחוק נתוני אשראי סעיף 16 (5) האם החוק תופס גם על הלוואות דיור ? אודה על עזרתך בנושא .