בנקאות - שיק פתוח נגנב - איך להתגונן ?

  • צ'ק גנוב
    טל | 25/11/2009 14:54

    שלום רב, לפני מספר ימים פרצו למשרדי וגנבו לי משם צ'קים. עם היוודע הפריצה ביטלתי את הצ'קים בבנק. לאחר לבטים רבים פרסמתי מודעה בעיתון המופנית כלפי צדדים שלישיים המיידעת על גניבת הצ'קים. בין הצ'קים שנגנבו ישנם כמה צ'קים לפקודת אנשים ספציפיים כאשר הצ'קים פתוחים, ללא קרוס ועם חתימה וחותמת של החברה. אני מאוד חושש שהצ'קים יועברו לצד שלישי (כפי שציינתי מדובר בצ'ק פתוח) ולאחר מכן יתבעו את החברה - אשמח לקבל ייעוץ בנושא. תודה רבה

    • בנקאות - שיק פתוח נגנב - איך להתגונן ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 25/11/2009 22:09

      שלום רב, הגש תלונה למשטרה, ותוודא שבתלונתך יפורטו מספרי השיקים שנגנבו. מאחר וביטלת את השיקים, מי שיקבלם יאלץ לפנות עם השיק להוצל"פ. במקרה כזה יהא עליך להגיש התגוננות, ולטעון כי למחזיק השיק אין כל זכות בו, הואיל והשיק נגנב. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות